Klankconcert in Het Oogziekenhuis
Under the Surface

zondag 10 juli 2022

€8,50 - €13,50 (incl. service fee)

Agenda

Het Oogziekenhuis Rotterdam

Schiedamse Vest 180
3011 BH Rotterdam

Trio Under The Surface geeft in de tuin van Het Oogziekenhuis Rotterdam een uniek, geïmproviseerd Klankconcert, waarbij bezoekers – met en zonder visuele beperking – als gelijkgestemden muziek ervaren zonder daarbij iets te kunnen waarnemen. Met de ogen gesloten, het publiek krijgt daarbij een blinddoek aangereikt. Heerlijk vanuit een comfortabele ligstoel luisteren naar een virtuoos spel van geïmproviseerde muzikale klanken en omgevingsgeluiden van de stad; een zomerse bries en het geritsel van bladeren in de bomen, een klokkenspel van een nabijgelegen kerk en passerende voorbijgangers in de verte. Met enkel en alleen aandacht voor hetgeen je hoort.

Het Klankconcert is samen met Het Oogziekenhuis en Under The Surface vormgegeven en beleefde in 2018 haar primeur, in de tuin van het ziekenhuis. Vervolgens streek het Klankconcert neer op meerdere plaatsen in Rotterdam en bracht publiek met of zonder visuele beperking samen voor één en dezelfde beleving. Na Het Oogziekenhuis klonk de muziek de afgelopen jaren in de Laurenskerk, de rozentuin van Dudok In Het Park en het dak van de Bijenkorf-garage.

Op zondag 10 juli 2022, de allerlaatste dag van North Sea Round Town, kan het publiek met deze meditatieve ervaring even ontsnappen aan de drukte van alledag.

Bezoekers van vorig jaar: “Een bijzondere ervaring in de buitenlucht waar je op een andere manier met geluid bezig bent” / “Magisch mooie beleving, de muziek was geweldig.”

Foto: Sanne Rambags, Klankconcert in Het Park 2021 door Maarten Laupman

Meld je aan voor de nieuwsbrief