Rotterdam Jazz Orchestra viert de stad, met Niti Ranjan Biswas en Reza Mirjalali

zondag 04 juli 2021

€20

Agenda

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996
3072MD Rotterdam

Voor zolang de Covid-19 pandemie heerst, houdt North Sea Round Town zich aan de adviezen van het RIVM en regels vanuit Rijksoverheid. Dit vragen wij ook van onze locatie-partners. De veiligheidsmaatregelen veranderen constant, wat gevolgen kan hebben voor dit evenement. Check regelmatig onze agenda of website voor de laatste updates, of bekijk hier de algemene regelgeving rondom culturele evenementen vanuit de Nederlandse overheid.

New Rotterdam Jazz Orchestra gaat gewaagde samenwerkingen aan. Dit keer ontmoet het orkest tabla-meester Niti Ranjan Biswas en de Rotterdamse-Iraanse muzikant/vocalist Reza Mirjalali.

De uit Bangladesh afkomstige tablaspeler en percussionist Niti Ranjan Biswas is een zinnenprikkelend artiest die diverse tradities en stijlen op bijzonder geslaagde wijze fuseert. Niti woont in Amsterdam en behoort tot een van de meest gevraagde tablaspelers van Europa. Hij werkte met grote namen als de legende uit de klassiek Indiase muziek fluitist Pt. Hariprasad Chaurasia, het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Reza Mirjalali is een jonge en zeer getalenteerde Perzische muzikant, woonachtig in Rotterdam. Hij verhuisde naar Nederland om te studeren aan Codarts, waar hij in 2017 afstudeerde. Momenteel speelt hij in het project Neighbours met de Italiaanse accordeonist Simone Bottasso, met de groep Tarmonica, en in duo met de Turkse fretloze gitarist Cenk Erdogan. Reza combineert een diepe kennis van Radif, het systeem van melodische figuren van de Perzische muziek, met zijn wens om een brug te slaan tussen oosterse en westerse muziek door het verbazingwekkende klankpalet van zijn instrumenten en zijn krachtige stem verder uit te diepen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief