Live @ Nishi’s: Gaidaa

zaterdag 10 juli 2021

Gratis

Agenda

Nishi (online)


Live @ Nishi’s staat voor een reeks concertregistraties, live opgenomen door House of Knowledge in de karakteristieke Nishi Market in Rotterdam. In elk video concert speelt een Nederlands toptalent een set van maximaal 20 minuten — intiem, kleurrijk en (nog altijd) corona proof.Vorig jaar is Live @ Nishi’s al genomineerd voor een Rotterdam Music Award in de categorie ‘Beste Corona Initiatief’. Dit jaar komen House of Knowledge en North Sea Round Town terug met negen performances van nieuwe artiesten en muzikanten. De reeks wordt gestreamd tijdens North Sea Round Town 2021.

Gaidaa is een Soedanese singer/songwriter uit Nederland die soul-muziek benadert in haar puurste vorm via organische R&B, dat ondersteund wordt door akoestische instrumentatie en teksten doorspekt met rauwe kwetsbaarheid. Tijdens het opgroeien in Nederland en Soedan, werd ze onmiddellijk aangetrokken door muziek. Haar vader trad op in een populaire Soedanese groep en tegelijkertijd ontdekte ze onder meer Lauryn Hill en India Arie. Ze heeft zichzelf piano leren spelen en oefende op een drie-snarige gitaar, terwijl ze ijverig haar zang aanscherpte en covers plaatste op social media.

In 2017 trok Gaidaa’s Kehlani-cover de aandacht van producer Full Crate. Zij besloten vervolgens de studio in te gaan en maakten samen het nummer “A Storm On A Summer’s Day”, die tot nu toe bijna 7 miljoen streams heeft opgeleverd. In 2019 nodigde COLORS haar uit om “Morning Blue” op te nemen als onderdeel van een groter project dat licht wierp op het politieke / sociale klimaat in Soedan. Ze heeft inmiddels ook haar debuut EP, Overture, uitgebracht in 2020, waar ze  al over de 8 miljoen streams heeft behaald.

Deze Live @ Nishi’s sessie wil je zeker niet missen, dus tune in om zaterdag 10 juli 18:00 op het YouTube kanaal van House of Knowledge!

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief