Buurtconcerten-Magda Mendes duo

woensdag 10 juli 2024

Gratis

Agenda

Laurens de Wilgenborgh

Adriaan Kluitstraat 170
3052 RJ Rotterdam

Voor de Buurtconcerten van North Sea Round Town maakt de Rotterdamse Magda Mendes een kleine tour langs een aantal Buurtconcertlocaties, samen met gitarist Ward Veenstra speelt ze  zowel eigen composities als traditionele fado’s en neemt ze ons mee op reis door Portugal.

Mendes won in 2018 de Gouden Notekraker, de door SENA uitgereikte vakprijs van en voor uitvoerende artiesten. De Portugese zangeres, al twintig jaar woonachtig in Rotterdam maakt kleinschalige, autonome producties. Samen met haar vaste begeleider en co-auteur Ward Veenstra heeft ze drie albums onder eigen naam uitgebracht: Casa da Bôxa (2011), geïnspireerd op Portugese folklore, Silêncio (2015) met fadoklassiekers en het persoonlijke Oliveiras (2017) waarmee ze langs de grote podia tourde toen de pandemie uitbraak. Haar laatste programma heet “Com o vento” en daarmee tourt ze in 2024 met haar kwartet door heel Nederland.

Over de Buurtconcerten
North Sea Round Town (NSRT) is een festival voor alle Rotterdammers. Daarom toert een aantal topbands in 2024 langs tientallen verzorgingstehuizen en Huizen van de Wijk om de bewoners en het personeel in het zonnetje te zetten. Voor de Buurtconcerten tournee is aan een indrukwekkende verzameling muzikanten de opdracht gegeven om een concert samen te stellen. Dit jaar maken Bibi Milanese, Chorando in Rotterdam, Duo Volare met Davide Romeo, Ishtar Bakhtali Quartet, Laura Drion en Andrew Moreno (Erasmus Jazz prijs 2024), Looking for Lewis, Mohagany trio, Robby en Dana, Firma 010, Verbraak van Rijnen en Magda Mendes duoafgewisseld met haar trio hun opwachting. Stadsdichter Elfie Tromp presenteert haar trio dat ze samen vormt met multi-instrumentalisten Keimpe de Jong en Bruno Ferro Xavier da Silva. De Buurtconcerten zijn vrij te bezoeken door familieleden, vrienden en buurtbewoners. Zien we je daar?

Hier vind je alle Buurtconcerten in één overzicht in de agenda.

foto: copyrights by Magda Mendes

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief