My Breath My Music: The Transformers

zaterdag 08 juli 2023

Pay what you want

Agenda

Batavierhuis (concertzaal)

Pieter de Hoochweg 108
3024 BH Rotterdam

Op 8 juli presenteert Marije van Rijn in samenwerking met North Sea Round Town een muzikaal tweeluik met twee programma’s waarin Rotterdamse muzikanten met een bijzonder verhaal de ruimte krijgen. Op zoek naar universele thema’s waarin iedereen zich kan herkennen, laten we zien hoe muziek ons kan verbinden, ontroeren en empoweren.

Het eerste deel van de avond bestaat uit een concert van Dilayla Kars en Marije van Rijn. Dilayla is 17 jaar en speelt vanwege haar spierziekte op een aangepast keyboard. Samen met Marije componeert ze prachtige liedjes die ze deze avond – intiem omlijst door een klein ensemble voor het eerst live zal spelen.

Daarna is het podium aan de Rotterdamse band The Transformers: een collectief opgericht door Marije, waarin professionele muzikanten samenwerken met mensen die ervaring hebben met dak- en thuisloosheid. Met elkaar brengen zij de verborgen verhalen van de stad tot leven in nieuwe muziek die net zo bruisend en veelzijdig is als de stad zelf.

Over The Transformers
The Transformers is een nieuwe Rotterdamse band die verborgen verhalen van de stad tot leven brengt in nieuwe muziek die net zo bruisend en veelzijdig is als de stad zelf. De ervaring met dak- of thuisloosheid van sommige bandleden wordt in deze band getransformeerd tot muziek die recht uit het hart komt. Professionele muzikanten werken samen met autodidacten die een bijzonder levensverhaal hebben, en dat zorgt voor wederzijdse inspiratie. Eerlijk, pakkend en levenslustig: of het nou een ode is aan de Maas, een roep om vrijheid of het gevoel een migrantenvogel te zijn. Poëzie, pop, spoken word, improvisatie, wereldse grooves; allerlei stijlen en genres komen samen in een swingend geheel.

Met elkaar belichten en vieren we niet-vertegenwoordigde muzikanten van Rotterdam. Hun authentieke verhalen en doorleefde ervaringen maken de muziek ontroerend en vertellen een groter verhaal over Rotterdam. Hierin weerklinkt een gedeelde liefde voor de stad, de kracht om altijd weer op te staan en de universele behoefte om te verbinden. 

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief