My Breath My Music: Yanna Pelser Trio met Karin van Dijk & Florine Joosse (Europa InTakt 2022)

woensdag 21 september 2022

Gratis

Agenda

St. Marienkirche

Kleppingstraße 5
44135 Dortmund

De samenwerking tussen Stichting My Breath My Music en North Sea Round Town gaat de grens over! In 2021 ontstond een vruchtbare, door North Sea Round Town geïnitieerde, samenwerking tussen een aantal musici van Stichting My Breath My Music en altvioliste Yanna Pelser. Na een eerste coachingstraject en prachtige eindpresentatie met zangeres Florine Joosse, zette het project in 2022 een volgende stap door de formatie uit te breiden met Magic Flute-speler Karin van Dijk. De ongewone instrumentatie van deze groep (Magic Flute, zang, altviool, elektrische gitaar en percussie) maakte het mogelijk om een magische klankwereld te scheppen, omarmd door de prachtige akoestiek van de Doopsgezinde kerk.

Op 21 september heeft het vijftal de eer om in Dortmund Europa InTakt 2022 te openen. Sinds 2003 vindt aan de TU Dortmund een Europese uitwisseling plaats van muziekensembles waarin mensen met en zonder handicap artistiek samenwerken. Het doel is ontmoeting en inspiratie, evenals het vergroten van de aanwezigheid van inclusieve ensembles in het openbare culturele leven van de landen. Europa InTakt 2022 is gewijd aan nieuwe artistieke en technische ontwikkelingen op het gebied van digitale media in combinatie met traditionele instrumenten.

Over dit project
My Breath My Music laat zien dat muziek maken geen grenzen kent en met een ernstig lichamelijke beperking vorm kan worden gegeven aan de liefde en de passie voor muziek. Yanna Pelser (alt violist, vocalist, componist) verzorgt op verzoek van North Sea Round Town een coachingstraject voor lichamelijk gehandicapte bandleden van De Bridge, de huisband van My Breath My Music. Pelser is de eerste persoon in Nederland die de master ‘Teachers Training Resonanzlehre, Musikphysiologie für Musiker’ heeft behaald. Met haar expertise zet zij de musici in hun eigen kracht.

Karin van Dijk speelt de Magic Flute, een blaasinstrument dat door Stichting My Breath My Music ontwikkeld is voor mensen met een lichamelijke beperking. Tevens is muzikante ambassadeur en bestuurslid van deze stichting. Tijdens het coachingstraject heeft zij samen met Yanna de Magic Flute nog eens flink onder de loep genomen om de mogelijkheden van haar spel verder uit te diepen. Samen met bevlogen zangeres Florine Joosse en doorgewinterde improvisatoren Remco Menting (percussie) en Timon Koomen (el. gitaar), o.a. bekend van trio Kapok, ontdekken ze al improviserend nieuwe klanken.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief