NN North Sea Jazz & North Sea Round Town Lunch Concert Eric Vloeimans & Jeroen van Vliet

zondag 10 juli 2022

€25.00

Agenda

Het Podium / Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

NN North Sea Jazz Festival en North Sea Round Town organiseren op Het Podium een bijzonder lunchconcert van trompettist Eric Vloeimans en pianist Jeroen van Vliet. De wereldberoemde jazzmusici, die elkaar al meer dan vijfentwintig jaar kennen, nemen bezoekers bij deze gelegenheid mee op een geïmproviseerde verkenning, hoog boven de stad waar Vloeimans woont. ‘Het gaat niet om de eindbestemming, maar om de ervaringen onderweg,’ aldus North Sea Jazz.

Eric Vloeimans is niet zonder reden een graag geziene gast op North Sea Jazz. Er zijn niet veel trompettisten die zo veel verschillende klankkleuren uit hun instrument halen, zo intens spelen en het publiek zozeer weten mee te voeren. De kleine en grote verhalen die hij met zijn intuïtieve spel en fluwelen tonen vertelt noemt hij zelf ‘verklankingen uit het leven.’ Als een van de vele blijken van erkenning voor de melodische en lyrische kracht van zijn werk en zijn kenmerkende eigen geluid ontving Vloeimans in 2020 de Edison Jazz Oeuvre Prijs. Zowel solo als in uiteenlopende (gelegenheids)samenwerkingen laat hij horen vol ideeën te zitten en niet bang te zijn voor experiment.

In dit concert gaat hij op avontuur met Jeroen van Vliet, die als pianist ‘een van de grote dichters van de geïmproviseerde muziek’ is, in de woorden van de jury van de Boy Edgar Prijs die hij in 2014 ontving. Vloeimans en Van Vliet hebben een muzikale band van meer dan vijfentwintig jaar – onder meer in Vloeimans’ formaties Gatecrash en Levanter – die hen een geweldige vertrouwensbasis biedt als uitgangspunt van een verkenningstocht. “Ze nemen je mee op een reis waarbij het niet gaat om de eindbestemming, maar om de ervaringen onderweg.”.

Kaarten à €35.00 zijn nu te koop.

Voor deze bijzondere samenwerking met Het Podium hebben NN North North Sea Jazz Festival en North Sea Round Town de krachten gebundeld. North Sea Round Town is het jaarlijkse fringefestival van NN North Sea Jazz, dat met meer dan 375 concerten door Rotterdam trekt. Ontdek op 125 verschillende locaties in alle wijken van de stad de beste jazz, soul, r&b, funk, geïmproviseerde muziek, electronica, hiphop, en pop.

Meld je aan voor de nieuwsbrief