NN North Sea Jazz & North Sea Round Town Present Lisa Fischer & Taylor Eigsti

donderdag 07 juli 2022

€35.00

Agenda

Het Podium / Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

NN North Sea Jazz Festival en North Sea Round Town organiseren op Het Podium een bijzonder optreden van zangeres Lisa Fischer en pianist Taylor Eigsti. De twee met Grammy’s bekroonde New Yorkers hebben allebei een lange staat van dienst als sessie- en achtergrondmuzikanten, maar de afgelopen paar jaar staan ze ook solo – en sinds 2017 regelmatig als duo – in de schijnwerpers. “Wanneer zulke talenten als zij elkaar ontmoeten,” beschrijft North Sea Jazz hun samenwerking, “kan het niet anders dan dat er een muzikale vonk overslaat.”

Fischer en Eigsti traden in 2017 voor het eerst als duo op tijdens het Stanford Jazz Festival van dat jaar. Die eerste nummers met zijn tweeën vonden letterlijk en figuurlijk zoveel weerklank bij het publiek én de performers dat ze besloten om een gezamenlijk avondvullend programma samen te stellen. De show waarmee ze op tournee zijn gegaan varieert van intieme momenten die je als luisteraar tot in je ziel raken tot aan vocaal spierballenvertoon; badass and beautiful, inderdaad.

Lisa Fischer werd als achtergrondzangeres geportretteerd in de Oscar-winnende documentaire 20 Feet from Stardom, een eerbetoon aan de passie en inzet van de muzikanten die een paar meter achter de sterren op het podium staan. “Ik distantieer me van het idee dat de job waarin je uitblinkt niet goed genoeg zou zijn om na te streven,” zegt ze in de film over de baan van achtergrondzangeres. “Sommige mensen doen er alles aan om beroemd te worden, maar ik wil gewoon zingen.” Nadat ze met haar indrukwekkende bereik tientallen jaren heeft meegezongen met iconen als Luther Vandross, The Rolling Stones, Chaka Khan, Tina Turner en Nine Inch Nails, is Fischer sindsdien ook op persoonlijke titel uitgegroeid tot een autoriteit in soul, jazz, rock en klassieke zang.

Pianist en componist Taylor Eigsti is niet vies van samenwerkingen. Hij deelt het plezier en zelfvertrouwen die hij in de opnamestudio en op het podium uitstraalt graag met collega’s. ‘Wonderkind’ Eigsti was al op zijn vijftiende staflid van de Stanford Jazz Workshop aan de gelijknamige universiteit. Naast de acht studioplaten onder zijn eigen naam heeft Eigsti meegeschreven en -gespeeld op meer dan vijftig albums van andere artiesten.

Kaarten à €35.00 zijn nu te koop voor dit intieme concert op een unieke locatie.

Voor deze bijzondere samenwerking met Het Podium hebben NN North North Sea Jazz Festival en North Sea Round Town de krachten gebundeld. North Sea Round Town is het jaarlijkse fringefestival van NN North Sea Jazz, dat met meer dan 375 concerten door Rotterdam trekt. Ontdek op 125 verschillende locaties in alle wijken van de stad de beste jazz, soul, r&b, funk, geïmproviseerde muziek, electronica, hiphop, en pop.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief