Festival Warm-Up: NSRT Lab met Alessandro Fongaro (Artist in Focus 2024)

woensdag 05 juni 2024

Voordelig met Early Bird t/m 31 mei: €10 of met passe-partout (excl. €2 service fee)

Agenda

Boerderij Driebergen / Atelier Wibbine Kien

Delftweg 254, 3046 ND Rotterdam

Voor de derde keer op rij staat onze Artist in Focus op het podium van het North Sea Round Town Lab (NSRT Lab). Bassist en componist Alessandro Fongaro laat zich op 2, 3, 4 en 5 juni in Boerderij Driebergen uitdagen door samen te werken met Rotterdamse makers. Het stille platteland aan de oevers van de Schie dient als decor voor drie dagen schrijven, muziek maken en een compleet nieuwe set creëren. Op de laatste dag (5 juni) komen ze samen op het erf van de boerderij om het publiek te laten zien welke composities ze gecreëerd hebben.

NSRT Lab is een creatief experiment dat comfortabel buiten de norm valt en een diep en fris perspectief biedt op wat een geïmproviseerde concertvoorstelling kan zijn. Dat maakt van dit evenement ruim drie weken voordat NSRT op 27 juni van start gaat een mooie opwarmer; geniet alvast van dit mooie voorproefje!

De Rotterdamse makers met wie Fongaro gaat samenwerken zijn Carmen van Mulier en Jelle Roozenburg. Fongaro heeft speciaal voor deze makers gekozen omdat hij geïnspireerd wordt door hun unieke manier van kunst maken. De performance zal bestaan uit voordracht, lyrische improvisatie, elektroakoestische geluidsfuncties en gecomponeerd materiaal.

Over de Artist in Focus 2024
Bassist en componist Alessandro Fongaro is Artist in Focus 2024 van North Sea Round Town (NSRT). Van 27 juni tot 14 juli 2024 zal Fongaro door Rotterdam toeren met o.a. zijn ‘droomproject’ en optredens waarbij hij diverse samenwerkingen aangaat. NSRT verbindt kunstenaars, makers, publiek en gemeenschappen binnen Rotterdam. Jaarlijks nodigt het festival een buitengewoon talent uit als hun Artist in Focus, waarbij ondersteuning en begeleiding wordt geboden op hun reis van onderzoek en ontwikkeling van nieuwe creaties, met Rotterdam als hun speeltuin. Het ‘droomproject’ is een speciale productie die vanaf nul wordt gecreëerd en tijdens het festival in een onconventionele setting wordt gepresenteerd. Voor meer informatie over de Artist in Focus kun je zijn laatste interview hier lezen.

Hier vind je alle concerten van de Artist in Focus 2024 in één overzicht in de agenda.

V.l.n.r. Alessandro Fongaro, Carmen van Mulier, Jelle Roozenburg.

Alessandro Fongaro
Alessandro Fongaro (1991, Valdagno, Italië) is een Italiaanse bassist en componist en woont in Rotterdam. Tussen 2014 en 2017 leidde hij het jonge Alessandro Fongaro 5et dat in 2016 debuteerde met het album ‘Neither More nor less’ (Mainland Records). Alessandro leidt en schreef muziek voor de band Pietre (‘stenen’ in het Italiaans), een kwartet dat hij samenbracht tijdens de lockdown (2021) en waarmee hij momenteel toert en geprezen wordt. De bezetting is bijzonder te noemen met drummer Sun-Mi Hong, saxofonisten NIcolò Ricci, Jesse Schilderink en Fongaro op contrabas. Fongaro creëerde samen met makers zoals o.a. Sun Mi Hong Quintet (winnaar) Dutch Jazz Competition , Tijn Wybenga AM.OK, Nicolò Ricci’s Ambergris (winnaar The Records 2022), Kika Sprangers Large Ensemble and Quintet, Sjoerd van Eijck’s OAK, Koeniverse 3 ft. Joris Roelofs (winnaar The Records 2015), Robert Koemans Trio, BRAIN//CHILD, Allison Philips Trio, Rok Zalokar Trio, ROEST.  In de afgelopen jaren kreeg hij ook de kans om op te treden met muzikanten zoals Ben van Gelder, Reinier Baas, Jasper Blom, Bo van der Werf, Harmen Fraanje, Joris Roelofs, Tineke Postma, Joost Patocka, Mete Erker, Mark Schilders en vele anderen. Sinds 2017 is Fingaro docent aan Codarts (Conservatorium Rotterdam). Fongaro maakt onderdeel uit van het Batavierhuis, een unieke makersplek voor Rotterdamse musici.

Carmen van Mulier
Carmen van Mulier (1994) is een Rotterdamse actrice, zangeres en regisseur. Ze studeerde in 2017 af aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam en heeft sindsdien veel theater-, muziek- en filmprojecten gecreëerd, geacteerd en geregisseerd. Haar werk evolueert altijd in de richting van surrealisme, absurdisme en symbolisme. Op het scherm was ze te zien in verschillende series en films, zoals de bekroonde film ‘De Veroordeling’, of in series als ‘Oogappels (seizoen 5/6)’, ‘Nieuwe Buren (4)’ en de serie ‘Mocro Maffia’. Ze schreef en regisseerde ook verschillende theatervoorstellingen, regisseerde de videoclip ‘Computa’ van ‘Jo Goes Hunting’ en regisseerde onlangs het toneelstuk ‘Facade Faces’, speciaal gemaakt voor het Keti Koti festival. Last but not least maakt Carmen muziek onder de naam “Nemrac”. In haar muziek voelt ze zich vrij om door verschillende muziekstijlen te buitelen en schrijft ze graag intuïtief aan de piano om het vervolgens te mixen met samples, beats en synths. Haar debuut-EP ‘Welcome to Nemrac’ werd met succes uitgebracht in het najaar van 2023 en is nu verkrijgbaar op alle muziekplatforms.

Jelle Roozenburg
Jelle Roozenburg is een Nederlandse muzikant die actief is als gitarist, componist en geluidskunstenaar. Hij is vast lid van het New Rotterdam Jazz Orchestra, bandleider van de band Bonsai Panda en werkt samen met Lucy Woodward en Han Bennink. Met laatstgenoemde trad hij onlangs op uitnodiging van Jazz in Nijmegen op, wat resulteerde in een duo-album getiteld ‘Live at Gatoway’. Hij heeft opgetreden op prestigieuze podia in binnen- en buitenland, waaronder Ronnie Scott’s, Blue Note Milaan, Duc de Lombards en Bimhuis. Als componist schreef Jelle in opdracht werken voor het New Rotterdam Jazz Orchestra en Domestica Rotterdam, en momenteel verkent hij zijn stem in de hedendaagse elektro-akoestische muziek. Naast opdrachten componeert hij muziek voor de meeste bands/projecten waarbij hij betrokken is.

Over Boerderij Driebergen
Op 28, 29 en 30 juni opent Boerderij Driebergen haar poorten weer voor een weekend live muziek in samenwerking met North Sea Round Town. Boerderij Driebergen, nog nét gelegen in Rotterdam en op 20 minuten fietsen van het centrum, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vaste locatie waar eigenaar Wibbine Kien en programmeur (en dochter) Paula Hoorn nu voor het vierde jaar op rij toptalent een podium bieden. Verwacht dit jaar weer een met zorg geselecteerd interdisciplinair programma onder de hooiberg. Chef Valerie Kuster (voormalig eigenaar van Op Het Dak) verzorgt een dagelijks wisselend menu, speciaal afgestemd op de programma’s van het weekend. Reden genoeg om op de fiets te stappen en je onder te laten dompelen in natuur, muziek, dans en geweldig eten. De line-up wordt binnenkort bekend gemaakt. Hou de agenda in de gaten via www.boerderijdriebergen.nl

Tickets
Je hebt extra voordeel met een Early Bird: koop je ticket t/m 31 mei voor €15 (excl. €2 euro service  fee) . Of koop een van de twee  festival passe-partouts voor een speciale festival beleving. Kijk hier voor meer informatie of koop je tickets direct in de ticketshop.

Fotograaf: Eric van Nieuwland

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief