R’dam Central Station: hosted by NN North Sea Jazz – Boukou Groove II

vrijdag 12 juli 2024

Gratis

Agenda

Rotterdam Centraal Station

Stationsplein 1
3013 AJ Rotterdam

De funk en soul uit het zuiden van de Verenigde Staten is van zichzelf al volvet en de sound va Boukou Groove wordt dan ook nog opgedist met een extra lepel jus. Het trio speelt hun muziek in de traditie van New Orleans soul en funk. Centraal in het bandgeluid staat de diepe Moog bassynthesizer van leadzanger Donnie Sundal. Over die drassige basis klinkt zijn charismatische stem, die soms doet denken aan Curtis Mayfield. Het funky gitaarspel komt op naam van Big D, wiens geluid al even stevig is als zijn naam. Hun laatste album uit 2023 heet Groovin’ – en dat is precies wat ze doen.

Over podium R’dam Central Station
Op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli barst NN North Sea Jazz Festival los in Ahoy en presenteert North Sea Round het Young Talent Stage op Rotterdam CS. Het grote podium, dat gratis toegankelijk is voor iedereen, staat in het hart van de stationshal en laat aan alle reizigers- of je nu thuiskomst, vertrekt of Rotterdam bezoekt – hét nieuwste talent zien van Rotterdam. NN North Sea Jazz trakteert op de zaterdag en zondag op een ‘special guest’.

Dit programma is een samenwerking tussen North Sea Round Town, Cult North, House of Knowledge en Music Matters. Gastcurator Enoma Amayo heeft de line-up in elkaar gezet. Music Matters ondersteunt lokaal talent met hun eerste stappen in de muziekscene met jams, kennissessies, muziekcompetities en meet-ups. Cult North richt zich op kunsteducatie en passie ontwikkeling onder jonge autodidacte makers.

Kijk hier voor het volledige overzicht van dit driedaagse  programma.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief