HOT & Brass speelt Reflections of Duke

zaterdag 10 juli 2021

Regulier €7,50Kortingstarief €5,00

Agenda

Laurenskerk Rotterdam

Grotekerkplein 27
3011GC Rotterdam

Voor zolang de Covid-19 pandemie heerst, houdt North Sea Round Town zich aan de adviezen van het RIVM en regels vanuit Rijksoverheid. Dit vragen wij ook van onze locatie-partners. De veiligheidsmaatregelen veranderen constant, wat gevolgen kan hebben voor dit evenement. Check regelmatig onze agenda of website voor de laatste updates, of bekijk hier de algemene regelgeving rondom culturele evenementen vanuit de Nederlandse overheid.

Jazz op het orgel in de kerk: de mannen van HOT Het Orgel Trio bewijzen telkens weer dat het kan! Ze brengen het bigband repertoire van jazzicoon Duke Ellington met een ware ‘mini-orgel-bigband’. Ook in het programma komt Ellingtons vroege werk (vóór 1930) en late werk (ná 1965) voorbij. Eigenzinnige swingers als Jubilee Stomp en Rockin’ in rhythm ontmoeten daardoor bedachtzame pareltjes als Come Sunday. De stukken worden uit elkaar gehaald, aangepast aan de ruimte en weer opnieuw in elkaar gezet

Organist Berry van Berkum, klarinettist Steven Kamperman en bassist Dion Nijland verwelkomen in dit project de sprankeling van het jonge trompettalent Ruben van Drenth (die hiermee zijn CD-debuut maakt) en de gloedvolle improvisaties van trombonist en Ellington-kenner Joost Buis.

In Reflections of Duke kijkt de oude meestercomponist terug op zijn jonge jaren, en zijn klanken blijken ook nu nog altijd even veerkrachtig.

Kaarten zijn nu online verkrijgbaar.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief