Ruby’s Showtime, de jazzkapper van de Kaap (expositie)

dinsdag 29 juni 2021

Gratis

Agenda

Verhalenhuis Belvédère

Rechthuislaan 1
3072 LB Rotterdam

Voor zolang de Covid-19 pandemie heerst, houdt North Sea Round Town zich aan de adviezen van het RIVM en regels vanuit Rijksoverheid. Dit vragen wij ook van onze locatie-partners. De veiligheidsmaatregelen veranderen constant, wat gevolgen kan hebben voor dit evenement. Check regelmatig onze agenda of website voor de laatste updates, of bekijk hier de algemene regelgeving rondom culturele evenementen vanuit de Nederlandse overheid.

‘Ruby’s Showtime’ is de nieuwe erfgoedtentoonstelling met de verhalen, foto’s, affiches, objecten en tekeningen van Ruby R. en Conny M. Kamerbeek in combinatie met kunst van Dolf Henkes (uit de Rijkscollectie aangevuld met particuliere bruiklenen), Pris Roos, Dick on Jazz, Hans Rehm, Wally Elenbaas e.a.

Ruby R. en Conny M. Kamerbeek runden ruim 25 jaar de meest swingende kapsalon in Rotterdam-Katendrecht. Met knippen, permanenten en kleuren verdienden ze hun brood. Intussen bouwden ze een Rotterdamse jazzcommunity avant la lettre. Jazzmusicus Ruby was (co-)programmeur van B14 jazzclub en Williams Paradise Bar op Katendrecht. Eric Dolphy, Johnny Griffin, Art Blakey, Ben Webster en vele andere internationaal bekende jazzmuzikanten haalde hij naar de stad.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief