SPRAZZZ 2021

donderdag 08 juli 2021

Gratis

Agenda

MONO

Vijverhofstraat 15
3032 SB Rotterdam

Voor zolang de Covid-19 pandemie heerst, houdt North Sea Round Town zich aan de adviezen van het RIVM en regels vanuit Rijksoverheid. De veiligheidsmaatregelen veranderen constant, wat gevolgen kan hebben voor dit evenement. Check regelmatig onze agenda of website voor de laatste updates, of bekijk hier de algemene regelgeving rondom culturele evenementen vanuit de Nederlandse overheid. Mocht dit event worden afgelast of verplaatst, laten wij dit zo tijdig mogelijk weten. Informatie m.b.t. gekochte tickets zal tevens worden verstrekt.

SPRAZZZ is een ontmoeting en verbinding tussen de buurten, een blind date tussen woordkunstenaars, publiek, jazz en de bewoners van Rotterdam. Spoken Word artiesten uit verschillende Rotterdamse wijken vertellen verhalen die spelen in hun buurt. Zij verhalen vanuit hun eigen connectie met de buurt waarin ze zijn opgegroeid met ondersteuning van een live-band o.l.v. van Alexander van Popta (Ntjam Rosie, Refreshed Orchestra). Dit mondt uit in een muzikale voorstelling waarin de verhalen in elkaar overvloeien. Deze avond is geprogrammeerd door spoken word artist Elten Kiene.

De spoken word artiesten voor deze tweede editie zijn Tyler Koudijzer (centrum), Benzokarim (Schiemond, west) en Siham Amghar (Ijsselmonde, zuid). De avond wordt gehost door Ivan Words en DJ MrWinter.

Line-up
Tyler Koudijzer (centrum)
Tyler is een spoken word artiest uit Rotterdam met verhalen heeft die verteld en gehoord moeten worden. Vasthouden aan het voortdurende loslaten en jezelf kunnen vinden in het verdwaald zijn, zijn de twee belangrijkste onderwerpen die centraal staan bij Tyler’s woordkunst. Naast zijn eigen performances treedt hij ook samen op met spoken word artiesten Ivan Words (de host van SPRAZZZ 2021) en Patrick Ribeiro. In 2020 was hun theaterdebuut met de show ‘Gelijkspel’. Tyler trad op bij diverse literaire podia zoals Woorden Worden Zinnen, Spraakuhloos, Paginagroots, Late Night Poetry en was te gast als dichter bij FUNX.

Benzokarim (Schiemond, west)
Karim Ellouta is een spoken word artiest en studeert aan de hogeschool Rotterdam om leraar maatschappijleer te worden. Onder de naam Benzokarim probeert hij maatschappelijke en persoonlijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Hij heeft meegedaan aan Next Generation Speaks en is coördinator van Poetrycircle Den Haag. Ook heeft hij gestaan op verschillende podia zoals Woorden Worden Zinnen, Mensen Zeggen Dingen en Mooie Woorden. Afgelopen september is hij als 3e geëindigd op het NK Poetryslam 2020. Benzokarim wil met zijn spoken word mensen raken en verbinden, maar bovenal wil hij genieten van het schrijven en het optreden van zijn teksten. 

Siham Amghar (Ijsselmonde, zuid)
Siham Amghar (1995) schrijft voornamelijk gedichten en korte poëtische verhalen. In 2014 won ze de El Hizjra literatuurprijs en ze heeft voorgedragen op o.a. het Rotterdams Lezersfeest, Spoken Beat Night, Woorden Worden Zinnen en het Crossing Border festival. Ze nam deel aan het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds, waarbinnen zij werkte aan een creatief onderzoek naar vrijheid. Ook heeft zij binnen het project #NieuweStukken van Fonds Podiumkunsten een theatertekst geschreven met als titel ‘Inu’. Daarnaast geeft zij schrijf- en performancelessen alsook dialoogsessies op zowel basisscholen, als op het vmbo en mbo. 

Aanmelden
Bezoekers kunnen zich aanmelden door een mailtje met daarin voor- en achternaam te sturen naar sprazzztheword@gmail.com.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief