Stage de Femmes:
Café Dox x North Sea Round Town – Ebony Winter II

maandag 12 augustus 2024

Gratis

Agenda

Rotterdam Centraal Station

Stationsplein 1
3013 AJ Rotterdam

Ebony Winter is een singer-songwriter binnen de genres Soul en R&B. Met haar sunday vibe, rauwe stemgeluid, riffs en runs geïnspireerd door Tori Kelly en sobere en pure persoonlijkheid heeft zij haar eigen stijl ontwikkeld.

Ze heeft op plekken gestaan zoals het Jazzfestival in Breda en viel alleen maar meer in de smaak na haar debuut op nationale televisie. Bij ‘Humberto op Zaterdag’ zong zij het nummer ‘Don’t You Worry ‘Bout A Thing’ van Stevie Wonder. Vorig jaar heeft zij in samenwerking met Poldertheater de single ‘Black is Beautiful’ uitgebracht en in 2024 zal ze haar eerste EP ‘Word of Mouth’ uitbrengen. Op 13 oktober kwam haar debuutsingle ‘Wish I Could Say’ uit.

foto: no copy rights

Tijdens Tour de France Femmes avec Zwift wordt drie dagen groots uitgepakt met afwisselende live acts op het podium van de ontvangsthal van Rotterdam Centraal Station met op de laatste dag een grande finale. Geheel in het thema wordt met ‘Stage de Femmes X Café Dox X North Sea Round Town’ extra female power toegevoegd door een ‘only female’ line up. 

In de muziekwereld zijn vrouwen nog altijd zwaar ondervertegenwoordigd. Nog geen 13% van de singer-songwriters is vrouw en slechts 2% werkt als producer. Reden genoeg om ruimte te maken voor vrouwelijke artiesten op het podium van ‘Stage de Femmes: Café Dox X North Sea Round Town’, een mooie samenwerking waar programmeurs van twee verschillende organisaties de krachten bundelen om talentvolle, opkomende vrouwelijke musici én grote namen samen te laten spelen op het grote podium in de hal van Rotterdam Centraal Station.

North Sea Round Town (NSRT) is hét jaarlijkse fringe festival van NN North Sea Jazz dat jaarlijk met meer dan 350 concerten op ruim 125 locaties door Rotterdam trekt. Binnen haar programma heeft NSRT volop aandacht voor vrouwelijk aanstormend talent.  Bij Café Dox wordt elke derde dinsdag van de maand gejamd met de huisband INFTY Queens o.l.v. Junalda Meiland en vrouwelijke muzikanten met al host NANDA (zangeres/vocal coach Nanda Akkerman).

Bekijk hier het volledige programmaoverzicht van Stage de Femmes x Café Dox x North Sea Round Town. Of ga naar de Uitagenda voor het volledige culturele aanbod.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief