Stage de Femmes:
Café Dox x North Sea Round Town – Nia featuring Margi Sinniah II

dinsdag 13 augustus 2024

Gratis

Agenda

Rotterdam Centraal Station

Stationsplein 1
3013 AJ Rotterdam

Nia is onlangs afgestudeerd aan het het Conservatorium van Amsterdam, en is een celliste en vocaliste die haar eigen muziek schrijft en uitvoert. Ze begon haar muzikale reis op 5-jarige leeftijd in Sofia, Bulgarije, studeerde klassieke cello en heeft gewoond in Europa, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Waardoor ze zich een breed spectrum aan muzikale stijlen en genres heeft eigen gemaakt.

Na het winnen van verschillende internationale competities (in Tsjechië, Bulgarije, Spanje en meer) als jonge klassieke celliste, wilde Nia meer halen uit haar liefde voor jazz en rnb-muziek. Tijdens haar studieverkende ze haar eigen geluid en mengde haar klassieke vaardigheden met jazz. Ze heeft met vele gevestigde artiesten gespeeld, zoals de Nigeriaanse megaster Burna Boy, Britse ster Emily Sandé, Bill Laurance – toetsenist van Snarky Puppy, Jamala (Oekraïense Eurovisie 2016 winnares). In april 2024 verscheen haar debuut  EP ”Freefall”.

Margi Sinniah is een toetseniste en vocaliste die is afgestudeerd aan de popafdeling van Codarts, het conservatorium van Rotterdam (2022) en speelt momenteel in bands waaronder KUZKO (elektronische synthpop), philine (indiepop) en Huize Lucas (Nederlandse dream pop/queer funk) waar ze zorgt voor de key-/synthbaspartijen en backingvocals voor haar rekening neemt. Daarnaast brengt ze haar eigen muziek uit onder de naam MARGI, waaronder de alternatieve R&B track ‘Not Supposed To’.

foto: Nia (slider) en Margi Sinniah  – no copy rights

Tijdens Tour de France Femmes avec Zwift wordt drie dagen groots uitgepakt met afwisselende live acts op het podium van de ontvangsthal van Rotterdam Centraal Station met op de laatste dag een grande finale. Geheel in het thema wordt met ‘Stage de Femmes X Café Dox X North Sea Round Town’ extra female power toegevoegd door een ‘only female’ line up. 

In de muziekwereld zijn vrouwen nog altijd zwaar ondervertegenwoordigd. Nog geen 13% van de singer-songwriters is vrouw en slechts 2% werkt als producer. Reden genoeg om ruimte te maken voor vrouwelijke artiesten op het podium van ‘Stage de Femmes: Café Dox X North Sea Round Town’, een mooie samenwerking waar programmeurs van twee verschillende organisaties de krachten bundelen om talentvolle, opkomende vrouwelijke musici én grote namen samen te laten spelen op het grote podium in de hal van Rotterdam Centraal Station.

North Sea Round Town (NSRT) is hét jaarlijkse fringe festival van NN North Sea Jazz dat jaarlijk met meer dan 350 concerten op ruim 125 locaties door Rotterdam trekt. Binnen haar programma heeft NSRT volop aandacht voor vrouwelijk aanstormend talent.  Bij Café Dox wordt elke derde dinsdag van de maand gejamd met de huisband INFTY Queens o.l.v. Junalda Meiland en vrouwelijke muzikanten met al host NANDA (zangeres/vocal coach Nanda Akkerman).

Bekijk hier het volledige programmaoverzicht van Stage de Femmes x Café Dox x North Sea Round Town. Of ga naar de Uitagenda voor het volledige culturele aanbod.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief