Stage de Femmes:
Café Dox x North Sea Round Town – Tallulah Rose II

dinsdag 13 augustus 2024

Gratis

Agenda

Rotterdam Centraal Station

Stationsplein 1
3013 AJ Rotterdam

Tallulah Rose is een 21-jarige multi-instrumentalist en zangeres, geboren en getogen geboren en getogen in Edinburgh, Schotland. Op 16-jarige leeftijd verhuisde ze naar Amsterdam waar ze studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en studeerde af in Jazz Saxofoon. Opgegroeid in een familie van kunstenaars, is creatieve zelfexpressie een tweede natuur voor Tallulah Rose.

Tallulah Rose begon professioneel op te treden op 7-jarige leeftijd. Recentelijk is ze de hele wereld over geweest als optredend artiest in Nederland, UK, Ghana, Australië, Duitsland. Ze werkt samen met en wordt begeleid door vele internationale artiesten, zoals de bekende Nederlandse saxofoniste Candy Dulfer, evenals samenwerkingen met NL/Ghanese artiest Bnnyhunna, UK band Steamdown, om er een paar te noemen.

Haar belangrijkste samenwerking is met ROSEYE, een band van internationale muzikanten samengebracht door Tallulah, die nu één album hebben uitgebracht en een volgende op komst hebben en uitgenodigd om op te treden op festivals als North Sea Jazz, Jazz in Duketown, Rheingau Muziek Festival, Edinburgh International Fringe Festival, Eurosonic Noorderslag.

foto: no copy rights

Tijdens Tour de France Femmes avec Zwift wordt drie dagen groots uitgepakt met afwisselende live acts op het podium van de ontvangsthal van Rotterdam Centraal Station met op de laatste dag een grande finale. Geheel in het thema wordt met ‘Stage de Femmes X Café Dox X North Sea Round Town’ extra female power toegevoegd door een ‘only female’ line up. 

In de muziekwereld zijn vrouwen nog altijd zwaar ondervertegenwoordigd. Nog geen 13% van de singer-songwriters is vrouw en slechts 2% werkt als producer. Reden genoeg om ruimte te maken voor vrouwelijke artiesten op het podium van ‘Stage de Femmes: Café Dox X North Sea Round Town’, een mooie samenwerking waar programmeurs van twee verschillende organisaties de krachten bundelen om talentvolle, opkomende vrouwelijke musici én grote namen samen te laten spelen op het grote podium in de hal van Rotterdam Centraal Station.

North Sea Round Town (NSRT) is hét jaarlijkse fringe festival van NN North Sea Jazz dat jaarlijk met meer dan 350 concerten op ruim 125 locaties door Rotterdam trekt. Binnen haar programma heeft NSRT volop aandacht voor vrouwelijk aanstormend talent.  Bij Café Dox wordt elke derde dinsdag van de maand gejamd met de huisband INFTY Queens o.l.v. Junalda Meiland en vrouwelijke muzikanten met al host NANDA (zangeres/vocal coach Nanda Akkerman).

Bekijk hier het volledige programmaoverzicht van Stage de Femmes x Café Dox x North Sea Round Town. Of ga naar de Uitagenda voor het volledige culturele aanbod.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief