Stage de Femmes:
Café Dox x NSRT – Diana Dzhabbar II

zondag 11 augustus 2024

Gratis

Agenda

Rotterdam Centraal Station

Stationsplein 1
3013 AJ Rotterdam

Diana Dzhabbar is een Afro-Oekraïense saxofoon-/fluitspeler die het publiek meeneemt in de wereld van muziek hoe muziek mensen samenbrengt.

Diana Dzhabbar
is een Amsterdam-based, Ukrainian-born multi-instrumentalist, beatmaker en producer. Diana’s muzikale invloeden zijn o.a. Cannonball Adderley, Charlie Parker, John Coltrane, Tribe Called Quest, Slum Village, Q-Tip en J Dilla. Zij kreeg kreeg les op het Conservatorium van Amsterdam van geweldige saxofoon spelers als Simon Rigter, Jasper Blom en Ben van Gelder. Naast saxofoon speelt Diana ook fluit, klarinet en keyboards. Ondanks Diana’s tot nu toe relatief korte verblijf in Nederland heeft ze al samenwerkingen gehad met artiesten als Benjamin Herman, Peter Beets, Han Bennink, Ernst Glerum en Jose James. Haar eerste EP kwam in de zomer van 2023 uit.

foto: no copy rights

Tijdens Tour de France Femmes avec Zwift wordt drie dagen groots uitgepakt met afwisselende live acts op het podium van de ontvangsthal van Rotterdam Centraal Station met op de laatste dag een grande finale. Geheel in het thema wordt met ‘Stage de Femmes X Café Dox X North Sea Round Town’ extra female power toegevoegd door een ‘only female’ line up. 

In de muziekwereld zijn vrouwen nog altijd zwaar ondervertegenwoordigd. Nog geen 13% van de singer-songwriters is vrouw en slechts 2% werkt als producer. Reden genoeg om ruimte te maken voor vrouwelijke artiesten op het podium van ‘Stage de Femmes: Café Dox X North Sea Round Town’, een mooie samenwerking waar programmeurs van twee verschillende organisaties de krachten bundelen om talentvolle, opkomende vrouwelijke musici én grote namen samen te laten spelen op het grote podium in de hal van Rotterdam Centraal Station.

North Sea Round Town (NSRT) is hét jaarlijkse fringe festival van NN North Sea Jazz dat jaarlijk met meer dan 350 concerten op ruim 125 locaties door Rotterdam trekt. Binnen haar programma heeft NSRT volop aandacht voor vrouwelijk aanstormend talent.  Bij Café Dox wordt elke derde dinsdag van de maand gejamd met de huisband INFTY Queens o.l.v. Junalda Meiland en vrouwelijke muzikanten met al host NANDA (zangeres/vocal coach Nanda Akkerman).

Bekijk hier het volledige programmaoverzicht van Stage de Femmes x Café Dox x North Sea Round Town. Of ga naar de Uitagenda voor het volledige culturele aanbod.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief