Stage de Femmes:
Café Dox x NSRT – Momo & Cici I

zondag 11 augustus 2024

Gratis

Agenda

Rotterdam Centraal Station

Stationsplein 1
3013 AJ Rotterdam

Moïse en Cécile Vermeer oftewel Momo & Cici zijn 2 zusjes van 13 en 15 jaar uit Rotterdam met roots uit Kameroen en Suriname. Ze komen uit een muzikale familie waardoor ze van kleins af aan al begonnen met muziek maken en zingen. 1 van hun oudere zussen speelde trompet. Dat vond Momo zo interessant dat ze zelf ook lessen ging nemen. Cécile leerde gitaar spelen en algauw was het duo Momo & Cici ontstaan.

Het eerste lied wat ze samen hebben afgemaakt is “Thank&Praises”. Dit lied hebben ze geschreven om een overleden familielid te leren. Door het schrijven van dit lied beseften ze dat ze veel hadden om dankbaar voor te zijn. Op 10- en 12-jarige leeftijd deden ze mee aan de compostiewedstrijd van Het Nederlands Blazers Ensemble. Ze waren 1 van de winnaars en mochten hun lied ‘Spread a Little Love” laten horen tijdens het Nieuwjaarsconcert van 2022 dat gehouden werd in het concert gebouw in Amsterdam en werd uitgezonden op NPO1. Vanaf toen werden ze veel gevraagd voor optredens bij verschillende podia en festivals in binnen en buitenland. Hun muziek is een mix van reggae, Afrikaanse muziek, soul en hip hop. Momenteel zijn ze druk bezig met het uitbrengen van hun muziek.

foto: no copy rights

Tijdens Tour de France Femmes avec Zwift wordt drie dagen groots uitgepakt met afwisselende live acts op het podium van de ontvangsthal van Rotterdam Centraal Station met op de laatste dag een grande finale. Geheel in het thema wordt met ‘Stage de Femmes X Café Dox X North Sea Round Town’ extra female power toegevoegd door een ‘only female’ line up. 

In de muziekwereld zijn vrouwen nog altijd zwaar ondervertegenwoordigd. Nog geen 13% van de singer-songwriters is vrouw en slechts 2% werkt als producer. Reden genoeg om ruimte te maken voor vrouwelijke artiesten op het podium van ‘Stage de Femmes: Café Dox X North Sea Round Town’, een mooie samenwerking waar programmeurs van twee verschillende organisaties de krachten bundelen om talentvolle, opkomende vrouwelijke musici én grote namen samen te laten spelen op het grote podium in de hal van Rotterdam Centraal Station.

North Sea Round Town (NSRT) is hét jaarlijkse fringe festival van NN North Sea Jazz dat jaarlijk met meer dan 350 concerten op ruim 125 locaties door Rotterdam trekt. Binnen haar programma heeft NSRT volop aandacht voor vrouwelijk aanstormend talent.  Bij Café Dox wordt elke derde dinsdag van de maand gejamd met de huisband INFTY Queens o.l.v. Junalda Meiland en vrouwelijke muzikanten met al host NANDA (zangeres/vocal coach Nanda Akkerman).

Bekijk hier het volledige programmaoverzicht van Stage de Femmes x Café Dox x North Sea Round Town. Of ga naar de Uitagenda voor het volledige culturele aanbod.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief