The Transformers meets New Rotterdam Jazz Orchestra

zaterdag 08 juli 2023

€10 - €20

Agenda

Batavierhuis (theaterzaal)

Pieter de Hoochweg 108
3024 BH Rotterdam

De Rotterdamse band The Transformers brengen verborgen verhalen van de stad tot leven in nieuwe muziek: bruisend en veelzijdig als de stad zelf. De ervaring met dak- of thuisloosheid van sommige bandleden wordt vertaald naar muziek die recht uit het hart komt. Professionele muzikanten werken samen met autodidacten met een bijzonder levensverhaal, wat zorgt voor wederzijdse inspiratie.

Dit concert is de aftrap van een bijzondere, nieuwe samenwerking met het New Rotterdam Jazz Orchestra. Twee blazers uit het orkest sluiten aan voor een eerste muzikale ontmoeting waarin poëzie, pop, spoken word, improvisatie en jazz samenkomen. Met elkaar geven we een podium aan de ongehoorde stemmen van Rotterdam.

In het komende jaar zetten we dit avontuur voort en werken we verder aan gezamenlijk materiaal. NSRT ondersteunt deze ontwikkeling en geeft The Transformers hiermee de kans om muzikaal te groeien. Met elkaar verkennen we hoe we de stad klank kunnen geven en de verscheidenheid van mensen op het podium en in de zaal kunnen omarmen.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief