Theater voor Keti Koti: HISTORY REPEATS?

vrijdag 01 juli 2022

€5.00

Agenda

Theater Zuidplein

Gooilandsingel 95
3083 DP Rotterdam

Een theatrale wandeling in en om het gebouw van Theater Zuidplein mét een smakelijke HZTasty snackbox met lekkernijen uit de Afro-Surinaamse én Antilliaanse keuken. Hoe beïnvloedt het verleden het heden en de toekomst? In hoeverre leef jij je geschiedenis en ben jij je voorouders? In een looproute in en om het gebouw nemen verschillende jonge stemmen je mee op een reis vol vragen, blikken, wensen, en (on)mogelijke antwoorden. Een bijzondere performance in het kader van de herdenking en viering van Keti Koti.

In HISTORY REPEATS? verdiepen en onderzoeken 11 jongeren uit Tilburg en Rotterdam, bij Het Zuidelijk Toneel, Soulshine Connection én Theater Zuidplein zich onder leiding van Erwin Boschmans en Christina Schutte in de koloniale geschiedenis en het slavernijverleden van Nederland. Samen onderzoekt de groep welke invloed het leven en de ervaringen van voorbije generaties hebben in de levens van jonge mensen nu. Ze verzamelen verhalen, schrijven ze op, spreken ze uit en leggen ze vast in beeld, geluid, spel, woord en beweging. Vanavond komt alles samen en kun je het eindresultaat bewonderen van deze bijzondere samenwerking.

Theater voor Keti Koti is een jaarlijks initiatief waarin tal van gezelschappen en podia aandacht besteden aan het gedeelde koloniale en slavernijverleden van ons land, rond de nationale herdenking van de slavernij op 30 juni en 1 juli.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief