Reportages OPEN Rotterdam van North Sea Round Town 2023 over jong talent en bijzondere locaties

10 juli 2023

Agenda

OPEN Rotterdam deed verslag van een aantal programma’s op North Sea Round Town 2023. Kijk hieronder de uitzendingen terug 👇.

Voormalige margarinefabriek en Arboretum Trompenburg als inspiratie voor muziekimprovisatie

De eerste woningen van de nieuwe woonwijk de Kaai op het voormalige margarineterrein op de Kop van Feijenoord worden pas in 2026 opgeleverd. Tot die tijd biedt het terrein ruimte aan cultuur. Tijdens North Sea Round Town vond in de oude Margarinefabriek het openingsconcert van North Sea Round Town plaats. De fabriek is niet de enige opvallende festivallocatie. Ook Arboretum Trompenburg opende haar deuren voor een optreden van My Strings Trio onder leiding van Yanna Pelser. Lees meer.

Winnen van Erasmus Jazz prijs helpt Codarts-student bij realiseren album

Codarts-masterstudent Kim Kamilla Jäger en haar trio Lavish wonnen afgelopen voorjaar de Erasmus Jazz Prijs. Zoals elk jaar staat de winnaar van deze prijs voor aanstormend jazztalent ook op muziekfestival North Sea Round Town. Met de 3000 euro prijzengeld wil de band een album opnemen. Dat vertellen bandleden Kim Kamilla Jäger en Sol Jang in de eerste aflevering van een driedelige serie over North Sea Round Town. In aflevering 1 maken we ook kennis met singer-songwriter Nona Luca die een optreden gaf in de achtertuin van Wildstube aan de Van Vollenhovenstraat. Lees meer.

 

The Iberian Rotterdam Voices bouwen een feestje in de Rotterdamse metro

Bezoekers van North Sea Jazz die met het OV reisden, werden afgelopen weekend muzikaal onthaald. Fringe festival North Sea Round Town zorgde voor live muziek in de stationshal op Rotterdam Centraal en in de metro van Centraal Station richting Zuidplein. Zo mocht zangeres Lucia Hakbijl optreden op het Central Station Talent Stage en zetten The Iberian Rotterdam Voices de metrolijnen D/E richting Slinge muzikaal op stelten.

Door muziek in de publieke ruimte te programmeren hoopt North Sea Round Town de drempel naar livemuziek te verlagen. “Zo’n 18 jaar geleden toen North Sea Jazz van Den Haag naar Rotterdam kwam is dit bedacht omdat North Sea Jazz best wel een duur festival is en niet voor alle Rotterdammers even toegankelijk”, legt Hoofd Marketing & Communicatie Laurèn ter Horst uit. “We wilden graag iets doen in de stad, gratis concerten in alle wijken. Ook met de gedachte dat de stad een beetje wordt opgewarmd met heel veel muziek overal.”

Ade Monterreal, zangeres bij The Iberian Rotterdam Voices ziet het optreden in de metro als een win-win-situatie. “Want niet iedereen in de metro gaat naar het North Sea Jazz Festival. Dus het is mooi dat zij ook in deze vibe komen.”

Jong talent Lucia Hakbijl die voor North Sea Round Town mocht optreden in de hal van Centraal Station kijkt stiekem al vooruit naar het ‘grote podium’. “Amy Winehouse heeft er gespeeld. Lauryn Hill ook”, somt ze op. “Het is gewoon echt een podium waar ik al jarenlang van droom om erop te staan. Ik had voor corona een soort deal met mijn toetsenist om binnen vijf jaar op North Sea Jazz te staan. Ik weet niet of corona dat nu verschuift, maar dat is nog steeds ons doel.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief