Showcase your music at inJazz! Deadline 9 februari 2024 23:59 uur

8 februari 2024

Agenda

Ben jij er klaar voor om te laten zien wat je in huis hebt? Als je als jazzmuzikant vanuit Nederland werkt en je composities zijn geregistreerd bij BumaStemra, dan kun je je aanmelden voor een optreden tijdens inJazz 2024. Een professionele selectiecommissie beoordeelt alle inzendingen.

Het inJazz festivalprogramma is weer gratis te bezoeken en markeert de start van North Sea Round Town 2024. De beste aftrap voor een Nederlandse jazzzomer denkbaar, en misschien ook wel de volgende stap in je carrière! Lees alles over de voorwaarden voordat je je aanmeldt.

Deadline voor aanmelding is 9 februari 2024, 23:59u. Meld je hier aan!

Over het publiek
Meld je aan om in aanmerking te komen voor een officieel optreden tijdens de 2024 editie van inJazz. De setlists van de showcases moeten voornamelijk bestaan uit origineel repertoire van leden van BumaStemra. Het festivalprogramma van inJazz biedt Nederlandse muzikanten de kans om hun talenten te laten zien aan een internationaal netwerk van professionals in de muziekindustrie, bestaande uit bijvoorbeeld programmeurs, platenlabel en streaming platform executives, managers, boekers, journalisten, en anderen.

Over de vergoeding
Als je wordt uitgenodigd om op inJazz 2024 op te treden, betaalt Buma € 320 per muzikant met een maximum van € 1.600 per band. Let op: hoofdcomponist(en) van de band of het project moeten in Nederland wonen en werken en lid zijn van BumaStemra.

Over de commissie, opnames, promotie en distributie
Een professionele commissie, die anoniem blijft tot de bekendmaking van de selectie, zal uit de inzendingen verschillende bands (of solo-artiesten, indien van toepassing) selecteren. Alle kandidaten worden voor 1 april 2024 op de hoogte gebracht. Als je wordt geselecteerd om op inJazz 2024 te spelen, zorgen we voor een professionele opname van je optreden (inclusief rechten) op een bepaald moment in het jaar. De opname wordt gebruikt voor je promotie en krijg je uiteindelijk gratis. InJazz speelt een actieve rol in de promotie en marketing van jouw muziek. De inJazz opnames vinden hun weg naar radiostations in binnen- en buitenland, naar streaming platforms en platenlabels en naar het internationale netwerk van muziekprofessionals van inJazz.

Meld je aan voor de nieuwsbrief