Sun-Mi Hong start droomproject als ‘Artist in Focus’ 2021

11 maart 2021

Agenda

“Dance in Four Colours” is een nieuw project van drummer Sun-Mi Hong. Deze unieke show (een initiatief en co-productie van North Sea Round Town, samen met Dansateliers en de Doelen) wordt tijdens het festival in de Doelen gepresenteerd. Hong zal als ‘Artist in Focus’ 2021 in verschillende andere projecten en optredens betrokken zijn tijdens North Sea Round Town.

Laatst geüpdate: 22 maart 2021

Een geïmproviseerd samenspel van Hong en pianist Philipp Rüttgers, vormt de basis van “Dance in Four Colours”. Deze fundering van slagwerk en keys wordt aangevuld met strijkers, blazers, synths en bas, die gezamenlijk het Sun-Mi Hong Ensemble ‘Four Colours’ vormen. Vanuit de muziek wordt een brug geslagen naar dans, een cruciaal element van “Dance in Four Colours”. Het balanceren van dans en muziek op een organische wijze, is de uitdaging waar de makers in dit project voor komen te staan. De uiteindelijke show zal elementen van zowel improvisatie als geschreven gedeelten bevatten. 

De titel “Dance in Four Colours” komt van het idee dat vier dansers met verschillende achtergronden en filosofieën hun eigen visie zullen meebrengen naar de bühne. Hong heeft gekozen voor een groep individuele dansers, bestaande uit Joseph Simon, Menno van Gorp, Kenzo Kusuda, Alesya Dobysh. Joseph Simon, een Fransman met een feilloos gevoel voor het combineren van stijlen, begeleidt de dansers. Dansateliers (Rotterdam West) is een productiepartner van “Dance in Four Colours”.

Het eindresultaat van dit project wordt tijdens North Sea Round Town in de Doelen gepresenteerd. Verwacht een ritmische legpuzzel, aan elkaar geweven door een spectrum van soundscapes, melodie en dans.

Update: een eerste concert in Batavierhuis met Sun-Mi Hong en Philipp Rüttgers, dat op 20 februari zou plaatsvinden, is geannuleerd wegens covid. Kaartkopers kunnen bij Batavierhuis terecht om een restitutie aan te vragen.

Line-up
Sun-Mi Hong (drums & compositie)
Philipp Rüttgers (piano synth & compositie)
George Dumitriu (altviool)
Pau Sola Masafrets (cello)
Oene Van Geel (viool)
Thomas Pol (elektrische bas & contrabas)  

Dansers
Joseph Simon (choreograaf, director) (FR)
Menno van Gorp (NL)
Kenzo Kusuda (JP)
Alesya Dobysh (RU)

Meld je aan voor de nieuwsbrief