Terugblik 2022
De Buurtconcerten

11 juli 2022

Agenda

Tijdens North Sea Round Town proberen we niemand over te slaan, en al helemaal de Huizen van de Wijk en verzorgingstehuizen niet. In 2022 toerde een aantal topbands opnieuw langs zo’n dertig locaties in Rotterdam om haar bewoners in het zonnetje te zetten. Hiervoor werd aan een fantastische verzameling muzikanten de opdracht gegeven om een fijn jazzconcert samen te stellen. Net (in Rotterdam) afgestudeerde musici, oudgedienden, musici uit diverse windstreken: het werd een spannende en swingende serie.

De bewoners en het personeel mochten genieten van het jonge jazzkwartet van Laura Drion (foto’s), een nieuw ensemble van trompettist Peter Somuah met zangeres Jorien Zeevaart (foto’s), de ‘Dutch Queen of Soul’ Shirma Rouse met Jan van Duikeren (foto’s) en ‘Buurtconcert-veteranen’ Trio Brock en Ruigrok 010 (met Marlies Ruigrok en Efe Erdem).

Lokale omroep OPEN Rotterdam bracht op maandag 27 juni een bezoek aan verzorgingstehuis De Leeuwenhoek, waar het SZ Quartet een optreden gaf voor de bewoners en het personeel. Nieuwsgierig hoe dat beviel? Je ziet het hier:

Ook North Sea Round Town’s huis-videograaf Rob van Pelt ging op stap met één van de Buurtconcert-bands: LENA. LENA is een frisse en uitgesproken band, gevormd door de Rotterdamse jazz-zangeres Laura Drion. Laura Drion is een vocaliste met een unieke helderheid en kalmerende kwaliteit in haar geluid en voordracht. Het jonge kwartet wordt compleet met Agota Tamelyte (piano), Abhinav Khokhar (contrabas) en Laurens Buijs (drums).

“Buurtconcerten” is een initiatief van Mick Paauwe, Keimpe de Jong, Arend Niks en North Sea Round Town.
Header door Maarten Laupman

Bezetting

Shirma Rouse – All Stars
Shirma Rouse – zang
Karel Boehlee – piano
Jan van Duikeren – trompet
Salle de Jonge – drums
Hugo den Oudsten – bas

LENA
Laura Drion – zang
Agota Tamelyte – piano
Abhinav Khokhar – contrabas
Laurens Buijs – drums

SZ Quartet
Peter Somuah – trompet
Jorien Zeevaart – zang
Marijn van de Ven – bas
Jens Meijer – drums

Trio Brock
Gabby Bakker – zang, verhalen en ritme
Arend Niks – zang, rieten en ritme
Andreas Suntrop – snaren en loops

Ruigrok 010
Marlies Ruigrok – zang
Sven Happel – bas
Efe Erdem – trombone
Andreas Suntrop – gitaar
Arend Niks – drums

Meld je aan voor de nieuwsbrief