Terugblik 2021, Buurtconcerten: een feestelijke tour door Rotterdam

11 juli 2021

Agenda

De Buurtconcerten waren terug, en swingender dan ooit! Tijdens North Sea Round Town toerde een vijftal topbands langs de Huizen van de Wijk en andere tehuizen in Rotterdam om haar bewoners in het zonnetje te zetten. Na een geïsoleerd corona-jaar was samen genieten van live muziek een verademing.

De bitterballen werden gefrituurd en de drankjes stonden klaar; sommige verzorgingstehuizen gingen all out om er een compleet feestje van te maken. Met de diverse line-up konden de bewoners en het personeel de prachtigste ballads treffen of juist lekker rock ’n rollen. Er is uit volle borst meegezongen en af en toe stiekem een beetje gedanst.

De toerende bands waren The Art of Two met Elizabeth Simonian, Vincent Houdijk & Maria Mendes, Ruigrok 010 met Marlies Ruigrok (zang), Sven Happel (bas), Efe Erdem (trombone), Andreas Suntrop (gitaar) en Arend Niks (drums), Izaline Calister & Ed Verhoeff ft. Angelo Verploegen en Rotterdams kwintet CALL ME JO. Saxofonist Benjamin Herman was bij vier Buurtconcerten aanwezig als special guest.

“Buurtconcerten” is een initiatief van Mick Pauwe, Keimpe de Jong, Arend Niks en North Sea Round Town.

Omslagfoto: Maria Mendes & Vincent Houdijk tijdens Buurtconcert bij Ben Oude Nijhuis door Hielke Grootendorst

Benjamin Herman door Maarten LaupmanBenjamin Herman, Buurtconcert 2021 door Maarten Laupman

Maria Mendes Buurtconcert North Sea Round TownMaria Mendes en Vincent Houdijk, Buurtconcert 2021 door Maarten Laupman

Ruigrok 010, Buurtconcert 2021 door Maarten Laupman

CALL ME JO, Buurtconcert 2021 door Maarten Laupman

Meld je aan voor de nieuwsbrief