Terugblik 2021, Dudok Jazz Tour

12 juli 2021

Agenda

Al decennia lang brengen zowel Dudok als North Sea Round Town mensen samen: Dudok Rotterdam opende dertig jaar geleden haar deuren aan de Meent en fungeert sindsdien als huiskamer van de stad, en het fringe festival begon vijftien jaar terug met live jazz door en voor heel Rotterdam. Beiden partijen vieren in 2021 hun jubileum, wat deze zomer leidde tot een feestelijke samenwerking in de vorm van een reeks programma’s. In juli genoot Rotterdam van de enige echte ‘Dudok Jazz Tour’. 

Drie dagen lang verrasten we gezamenlijk Rotterdam met spetterende pop-up optredens bij de diverse Dudok locaties. Wie in het eerste weekend van juli Dudok Rotterdam (aan de Meent) of Dudok In Het Park bezocht, kon zomaar verrast worden door een live performance van een topmuzikant uit de Nederlandse jazz. Daarnaast konden jazzliefhebbers tijdens de Dudok Jazz Tour drie concerten op drie locaties bezoeken. Op vrijdag 2 juli speelden The Legends een swingend concert tussen de wolkenkrabbers op de Kop van Zuid bij Dudok Aan De Maas, op zaterdagochtend bracht het Simon Rigter Trio een heerlijk ochtendshow bij Dudok Rotterdam en op de zondag werd de Tour afgesloten met een middagconcert Olaiá Music in het Park. Het slotconcert werd geopend door Wethouder Kasmi van Onderwijs, Cultuur en Toerisme. Uiteraard werden de shows begeleid met passende happen en dranken door de chefs van Dudok.

Blik samen met ons terug op de feestelijke toer door de Maasstad.

Omslagfoto: The Legends, Dudok Aan De Maas door Hielke Grootendorst
Foto’s Dudok Rotterdam & Dudok In Het Park door Maarten Laupman, 1e foto v.l.n.r.: Michelle Wilderom (directeur North Sea Round Town), dhr. Saïd Kasmi (wethouder Onderwijs, Cultuur en Toerisme), Robert Wittenberg (Brand Manager Dudok) // Alle foto’s in dit album.
Video door Rob van Pelt

Meld je aan voor de nieuwsbrief