Terugblik 2021, een magisch George Dumitriu Hazard Ensemble in de Laurenskerk

5 juli 2021

Agenda

North Sea Round Town’s artistiek curator en programmeur Raluca Baicu nodigde violist George Dumitriu uit om een bijzonder programma samen te stellen in de Laurenskerk. Met een vijftal van de meest sensitieve en veelzijdige improvisatie musici in de Lage Landen betrad Dumitriu de centraal gelegen kerk om de ruimte te ontdekken met muziek.

De hoge hal werd gevuld met de rijke klanken van viool, electronica, synths, vocals, drums, bas en klarinet, die een feilloos samengaan van akoestisch en elektronisch tot stand brachten. De musici lieten hun instrumenten interageren met de ruimte, wat de basis van deze eigenzinnige show vormde. Bezoekers dompelden zich twee uur lang onder in een rustgevende, meditatieve ervaring waardoor ze voor even afstand konden doen van het leven van alledag.

Over de line-up
George Dumitriu is een Roemeense mulit-instrumentalist (altviool, viool, gitaar en electronics) en composer speelt naast zijn eigen projecten Monk en DUMItRIO in talloze formaties waaronder Sanem Kalfa Duo, Alex Simu Quintet en bij de Nationale Opera & Ballet (Amsterdam). Lennart Heyndels is een Belgische bassist, synthesist en composer uit Brussel met verschillende awards op zak, zoals Keep An Eye Award en Dutch Jazz Competition. Landgenoot Joachim Badenhorst komt uit Antwerpen nam zijn klarinet en saxofoon al mee over heel de wereld. Badenhorst heeft meer dan 50 albums uitgebracht op verschillende internationale platenlabels en woonde in New York, Parijs en Berlijn.

Ook drummer Frank Rosaly is op veel platen te horen. Op meer dan 150 opnamen hoor je zijn drums, composities en synths terug. Raphael Vanoli vult het ensemble aan op gitaar in verschillende elektronische set-ups. De gitarist, die jazz- en klassiek geschoold is, speelt verschillende bands en groepen, waaronder KNALPOT. De enige dame in het gezelschap is Mexicaanse zangeres en contrabassist Fuensanta Méndez. Méndez’ unieke combinatie van poëzie, compositie en zang hadden een bijzondere uitvoering in de hoge ruimte van de Laurenskerk.

Video door Rob van Pelt
Foto uitgelichte afbeelding: Fuensanta Méndez, George Dumitriu Hazard Ensemble, Laurenskerk.
Alle foto’s door Hielke Grootendorst, bekijk volledig album hier.

Meld je aan voor de nieuwsbrief