Terugblik 2021, Jazzfietsen van Zuid naar Noord

9 juli 2021

Agenda

Speciaal voor de avontuurlijke jazzliefhebber hadden North Sea Round Town en City Safari een bijzonder programma in petto: Het Jazzfietsen. Op 4 juli fietste 90 man in drie groepen dwars door de stad, van Zuid naar Noord. Tijdens deze reis speelden muzikanten op bijzondere locaties. Bekijk hieronder de terugblik in foto en film.

De voormalige school in Charlois van stichting B.a.d. bood Han Bennink en Joris Roelofs een podium. Slag- en blaaswerk, Improvisatie, speelavontuur en bespiegelingen vormden de start van deze ontdekkingsreis op de fiets. Under the Surface maakte van Van Leeuwen Recycling een eigenwijs en eigentijds sprookje. Niet het verhaal maar de verbeelding nam de luisteraars mee in een nieuw muzikaal verhaal en toonde de schoonheid van deze ruwe omgeving van de mannen van ijzer en staal. Under the Surface is het bijzondere trio van Sanne Rambags (vocalen), Bram Stadhouders (gitaar) en Joost Lijbaart (drum/percussie).

In de Mevlana Moskee in Delfshaven was het de beurt aan Joachim Eijlander (cello) en Kadir Sonuk (duduk). De ontmoeting van verschillende werelden kreeg nog een extra dimensie door de zingende imam. Tot slot ging de tocht naar Natuurtalent. Op de Picknickweide speelde het trio Perselí, bestaande uit Fuensanta Méndez (vocals & double bass), José Soares (alto saxophone), en Alistair Payne (trompet). Samen zetten ze een swingend landschap neer.

Video door Rob van Pelt
Bekijk alle foto’s door Hielke Grootendorst
Omslagfoto: Perselí met Fuensanta Méndez, José Soares en Alistair Payne door Hielke Grootendorst

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief