Terugblik 2021, Yoga & Surround Music in het Park

11 juli 2021

Agenda

Op zaterdag 10 juli sloegen North Sea Round Town en Dudok de handen ineen om een bijzonder evenement in de buitenlucht te organiseren: een yogasessie bij zonsopgang op live muziek in Surround. De sessie werd muzikaal begeleid door topmuzikant Bram Stadhouders, die meespeelde met de ontwikkelingen van natuur&stad en improviseerde op geluiden rondom. De sessie vond plaats in het Park mét adembenemend uitzicht op de Euromast. 

Surround Music + Yoga
Gitarist Bram Stadhouders bracht zijn unieke project ‘Surround Guitar’ mee naar het Park, waarmee hij een natuurgetrouw, driedimensionaal geluid neerzet. Speciaal voor North Sea Round Town 2021 en Dudok voegde hij hier nóg een ongehoorde dimensie aan toe: Yoga.

In een covid-proof cirkel rondom de musici namen de bezoekers om 8:00 uur plaats en werden ze deel van de bijzondere, ruimtelijke ervaring. ze werden ondergedompeld in een bad van klank die zich om de groep begaf. De warme klanken waren in combinatie met zachte, ontspannende yoga-meditatie instructies van yoga-docent en zangeres Annabel Laura.

Deze yogasessie was voor iedereen, van beginnend tot gevorderd. Ook vond er een sessie voor kids plaats.

Foto’s door Hielke Grootendorst.
Omslagfoto: Bram Stadhouders en Annabel Laura tijdens Yoga in het Park door Hielke Grootendorst.
Video door Rob van Pelt

Meld je aan voor de nieuwsbrief