Terugblik 2022
Het Jazzschip

11 juli 2022

Agenda

In 2022 mochten we weer op jazzavontuur ter water. Schip ahoy! Op zaterdag 25 juni stapten we aan boord van één van de kopstukken van de Spido-vloot voor een muzikale rondvaart langs de Rotterdamse havens.

Zodra de trossen los gingen, speelde gitarist Michiel Stekelenburg met zijn trio Onoda en trompettist Peter Somuah fijne jazzy grooves. Met een golvende flow en de stad in de rug, gingen we op weg naar de oude RDM werf in de Waalhaven. Voor het hart van het programma meerden we aan op de historische werf, waar twee compleet verschillende concerten plaatsvonden.

Opgesplitst in twee groepen, ontdekten we het nieuwe trio Saba van oud-speler Jawa Manla in De Loft, dat een prachtige ode gaf aan Iraans-Arabische poëzie en melodieën. Te voet verplaatsten de groepen zich richting locatie twee: een enorme, oude scheepsloods. Daar gebruikten slagwerker Sun-Mi Hong, trompettist Alistair Payne en klarinettist Michael Moore de ruimte als speelveld voor hun aangrijpende improvisatiespel.

Op de terugweg naar LantarenVenster blusten we de dag af met een bombastisch concert door het sterrenteam van drummer Guy Salamon, die ons op aanstekelijke wijze de nieuwste ontwikkelingen in de jazz liet horen. Terwijl de zomerse regen met bakken uit de hemel kwam, wist de internationale bezetting van topmusici – met o.a. Artist in Focus 2022 gitarist Teis Semey – het programma met een muzikale bang af te sluiten.

Video door Rob van Pelt
Alle foto’s door Maarten Laupman
Header: Jawa Manla door Maarten Laupman
Het Jazzschip wordt geprogrammeerd door Frank van Berkel en komt tot stand i.s.m. Spido en LantarenVenster

Bezetting

Onoda ft. Peter Somuah
Michiel Stekelenburg – gitaar
Arno Krijger – Hammond B3
Jeroen Batterink – drums
Peter Somuah – trompet

Saba
Khorshid Dadbeh – Iraanse tar
Lucie Lelaurian – duduk (Turkse fluit)
Jawa Manla – oud

Sun-Mi Hong Trio
Alistair Payne – trompet
Michael Moore – klarinet/altsax
Sun-Mi Hong – drums

Guy Salamon Group
Ian Cleaver – trompet
Alistair Payne – trompet
José Soares – altsax
Lucas Martinez – tenorsax
Xavi Torres – piano
Teis Semey – gitaar
Brodie Jarvie – contrabas
Guy Salamon – drums, composities

DJ Rita Lynn

Meld je aan voor de nieuwsbrief