Terugblik 2022
SPRAZZZ met o.a. Dean Bowen, Amara van der Elst en Alexander van Popta

11 juli 2022

Agenda

SPRAZZZ is een ontmoeting en verbinding tussen de buurten, een blind date tussen woordkunstenaars, publiek, jazz en de bewoners van Rotterdam. Spoken Word artiesten uit verschillende Rotterdamse wijken vertelden verhalen die spelen in hun buurt. Zij verhalen vanuit hun eigen connectie met de buurt waarin ze zijn opgegroeid, met muzikale ondersteuning van een band o.l.v. toetsenist Alexander van Popta (Artist in Focus 2019). Dit mondde uit in een muzikale voorstelling waarin de verhalen in elkaar overvloeien.

Elten Kiene, spoken word-artiest en medeoprichter van het platform Woorden Worden Zinnen, organiseerde de derde editie van SPRAZZZ. Hij vertelde in een interview voorafgaand aan de avond: “Deze editie zijn dichter Dean Bowen, Amara van der Elst en Chery Salinas te gast. Zij vertellen verhalen van hun buurt en snijden onderwerpen aan als gentrificatie en discriminatie, of praten over lokale helden. Het idee is om zo in te zoomen op de wijken die samen Rotterdam vormen en het verhaal van de stad te vertellen. Door middel van woordkunst wil ik mensen met elkaar verbinden. Want door naar elkaar te luisteren en kennis te maken, kun je je eigen wereldbeeld en dat van een ander veranderen.”

Thema’s als post-kolonialisme, onzichtbare groepen in Rotterdam en multiculturaliteit binnen de context van de stad passeerden de revue in dringende spoken word-voordrachten. OPEN Rotterdam was ook aanwezig en legde verslag van de avond.

Header: Ivan Words door Hielke Grootendorst

Bezetting

Dean Bowen (spoken word)
Amara van der Elst (zang, spoken word)
Chery Salinas (spoken word)
Alexander van Popta (bandleider)
Ivan Winter (DJ)
Ivan Words (host)

Meld je aan voor de nieuwsbrief