Terugblik 2023
De Grootste Stoelendans op Livemuziek

18 juli 2023

Agenda

Wát was het een feestje! De Grootste Stoelendans op Livemuziek op het Dakpark in Rotterdam-West bracht jong en oud samen om te strijden om de felbegeerde titel en prijzen. Vanuit nabijgelegen de wijken Tussendijken en Bospolder, maar ook de rest van Rotterdam, stroomden de deelnemers vanaf 13.00 uur toe. Gezinnen met jonge kids, stelletjes, vrienden en buren kwamen samen voor het muzikale spel op de klanken van Surinaams-Nederlands band De Nazaten. Het commentaar lag in handen van acteur Yorick Heerkens, die gehuld in een kleurrijk paillettenpak over het veld scheerde om de boel in goede banen te leiden.

Er werd sportief doch fanatiek gespeeld door de honderden deelnemers. Wie een stoeltje had bemachtigd hielp de nog rondrennende medespelers met een lege stoel vinden. Ook werd in de beginfasen van het spel regelmatig een zitplek opgegeven voor koortsachtig zoekende kids. Naarmate steeds meer stoelen van het veld werden gehaald, liep de spanning op. Regelmatig buitelden de spelers over elkaar en het gras na een getrokken sprint.

De finale werd beslecht tussen tussen twee gedreven moeders, waarvan familie en vrienden aan de zijlijn luidruchtig meeleefden. Uiteindelijk ging de hoofdprijs van een rondvlucht boven Rotterdam naar de dolgelukkige Lily.

Wijkmanager Marleen ten Vergert van Bospolder-Tussendijken liet na afloop weten:

Dit was echt een van de leukste evenementen in lange tijd! Jong, oud, moeders, vaders, pubers, peuters van alle afkomsten, echt iedereen deed mee! ❤️

Bekijk hier de reportage van OPEN Rotterdam

Bekijk hier onze uitgebreide recap, gemaakt door Rob van Pelt

Bekijk hier de reportage van het NOS Jeugdjournaal:

Foto’s door Eric van Nieuwland

Meld je aan voor de nieuwsbrief