Terugblik 2023
Feest in de RET en op Rotterdam Centraal

17 juli 2023

Agenda

Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli barstte het NN North Sea Jazz Festival los in Ahoy. Om er zeker van te zijn dat de bezoekers van het festival opgewarmd en in de juiste stemming op het festival aankwamen, vergezelde een feestelijk muziekkaravaan hen in de metro richting het Zuidplein. Ook stapten de musici hier en daar uit om de goede vibes op de stations te verspreiden.

De muziek werd op vrijdag verzorgd door de The Rotterdam Iberian Voices (o.l.v. Laia Escartin), die op het ritme van de Pandero Cuadrado – een oude Iberische trommel die eeuwenlang alleen de handen van bijzondere vrouwen sierde – het prachtig gezang van een zestal vocalisten begeleidde.

Op zaterdag trof je de Bajonet Brass Band, een Rotterdamse muzikale krachtpatser die de geest van New Orleans second line-repertoire doordrenkt met een frisse twist. Met hun opzwepende repertoire en interactieve optredens creëerden ze een uitbundige en vrolijke sfeer die heel de wagon aan het dansen kreeg.

Het bloquinho van Ripa na Tulipa sloot het feestelijke weekend af op zondag. July-Ripa Bloco, een paradegroep die de carnavalscultuur van Latijns-Amerika omarmt, creëerde een ervaring die de reizigers meenam naar de straten van Cuba of Brazilië.

Op de Central Station Talenet Stage luisterde je naar de talenten van Music Matters & House of Knowledge, met o.a. LUCIAViana Afoumou2BLURRYTizianaDaliss en Josimar Gomes.

Bekijk hieronder de video recap van Hielke Grootendorst, de reportage van OPEN Rotterdam en vrolijke foto’s van Maarten Laupman.

 

 

Foto’s door Maarten Laupman

Meld je aan voor de nieuwsbrief