Terugblik 2023
Jazzfietsen met Yanna Pelser, Peter Somuah en Sanem Kalfa & George Dumitriu

17 juli 2023

Agenda

Muzikale smaakpaletten werden geprikkeld tijdens de winderige editie van Jazzfietsen 2023. Met een groep van bijna 200 fietsers, reisden we langs drie bijzondere locaties voor drie prachtige concerten.

Vroeg in de middag verzamelden we bij LantarenVenster op de Kop van Zuid, waar we na vertrek een stevige tocht langs de Maas maakten richting Kralingen voor het eerste concert op sprookjesachtig groene locatie Arboretum Trompenburg. Tussen bomen en planten troffen de fietsers het My Strings Trio (o.l.v. Yanna Pelser). Pelser is een klassiek geschoolde muzikale duizendpoot die alles in haar omgeving kan opnemen als inspiratie voor haar muziek. Zo paste ze moeiteloos de levendige omgeving toe op de set die haar trio samen met magic flute-speler Karin van Dijk deels improviseerde.

Daarna werd koers gezet richting de Paradijskerk, in het bruisende centrum van Rotterdam. Daar wachtte de muziekliefhebbers een prachtig, historisch tafereel voor de uitvoering van het tweede concert van vocalist Sanem Kalfa (Artist in Focus 2023) en violist George Dumitriu. Het duo vierde deze zondag een bijzonder jubileum: ze speelden reeds vijftien jaar samen. De aangrijpende ontmoeting tussen viool, stem en elektronica is voor Kalfa en Dumitriu vertrouwd, maar dat stopt hen niet steeds weer onbekend terrein op te zoeken en grenzen ver te kennen. Tijdens deze performance presenteerden ze nieuw materiaal.

Tot slot toerden we dwars door de stad om Jazzfietsen af te sluiten op Zuid, bij Skateland. Het werd een heerlijk dansbare conclusie van de tour met Rotterdamse trompettist Peter Somuah & Friends. In het midden van de hal stond het vijftal op een pyramide terwijl het publiek op de ramps eromheen zat, hing en danste.

Video door Hielke Grootendorst
Header door Maarten Laupman

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief