Terugblik 2023
NSRT op de Kaap: Shishani’s dinerconcert in Verhalenhuis Belvédère

17 juli 2023

Agenda

Eind juni keerde North Sea Round Town terug op de Kaap voor een avond in het teken van één van de vele culturen die Rotterdam rijk is. De afgelopen jaren leidden Vernon Chatlein (Curaçao), Ronald Snijders (Suriname) en Paulo Bouwman (Kaapverdië) ons langs verhalen, traditionele muziek en eten. Dit jaar was het de beurt aan vocalist Shishani, die ons meenam op een muziekreis in haar zoektocht als maker met Namibisch-Belgische roots.

De avond in Verhalenhuis Belvédère was een reis door de tijd – van vroeger tot het heden. Shishani nam je mee op een persoonlijke tocht langs haar identiteit. De identiteit van iemand uit verschillende culturen en als deel van de queer community. Hoe vind je in die werelden een weg? Shishani liet ons zien hoe muziek een paspoort is geweest binnen deze zoektocht, naar de hele wereld toe. Een zoektocht waarbij ze de verschillen laat zien, maar ook juist de verbindingen tussen deze werelden weet te creëren. Zoals de gedeelde geschiedenis van Namibië en Nederland.

Shishani vertelde onder andere over haar meerdere reizen naar Namibië, om te leren van het San-volk in de Kalahariwoestijn voor haar kwartet Namibian Tales. Vanuit de keuken van Verhalenhuis Belvédère werden heerlijke traditionele gerechten geserveerd door kok Paavo Hamata, die het hele land had afgespeurd naar de juiste ingrediënten.

Bekijk hier een video terugblik van de avond, gemaakt door Hielke Grootendorst

Foto’s Maarten Laupman

Meld je aan voor de nieuwsbrief