Terugblik 22
Grootse Stoelendans op Livemuziek

18 juli 2022

Agenda

North Sea Round Town ging weer los! Samen met recreatieoord Hoek van Holland luidden we op zaterdag 16 juli de zomervakantie in met een grootse Stoelendans op Livemuziek. Met maar liefst 560 deelnemers deden we een gooi naar het onofficiële record en sloot North Sea Round Town haar jaarlijkse muziekfestival af. 

De Stoelendans beleefde zaterdag haar primeur in Hoek van Holland. Het was een zonnige ochtend, maar niet te warm; een perfect stoelendans-weertje dus. Alle deelnemers werden aan de start onderverdeeld in verschillende cirkels, waar na een aantal speelrondes de beste dansers overbleven. Uiteindelijk werden de verschillende groepen in elkaar geschoven en streden kinderen, jongeren, ouders en ouderen dwars door elkaar voor de felbegeerde winst. De zege ging naar Sharon van Vliet, die na een zinderende finale wist te winnen van een jonge ballerina die al ballettend het spel door zweefde. Sharon ging met de hoofdprijs, een rondvlucht boven Rotterdam en Hoek van Holland, naar huis.

Voor de teamspirit werd ook gezellig meegedanst aan de zijlijn en werden de deelnemers aangemoedigd door zowel toeschouwers als afvallers. De Stoelendans werd muzikaal begeleid door Keimpe de Jong, De Nazaten en Arend Niks, en stond onder streng toezicht van ceremoniemeester John Buijsman (sheriff010). Het was een eerste editie, met de intentie om dit stadsevenement jaarlijks terug te laten komen en uit te breiden, met Hoek van Holland als startpunt.

De Stoelendans in de media:
Videoverslag AD
Verslag De Telegraaf
Videoverslag WOS

Foto’s door Maarten Laupman
Header door Hielke Grootendorst

Met speciale dank aan Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals, Stichting Zabawas, Cultuur Concreet en Stichting 10 tégen 1.

Bezetting

Carlo Hoop (percussie)
Jermaine Forster (drums)
Klaas Hekman (bassax)
Patrick Votrian (tuba)
Setish Bindraban (trompet)
Sharif Waddich Hossain (altsax)
Robby Alberga (gitaar)
Shauntell Baumgarten (viool)
Simone Botasso (concertina)
Keimpe de Jong (tenorsax)

Meld je aan voor de nieuwsbrief