Terugblik 2022
Afro & Caribbean in the City

11 juli 2022

Agenda

Het tweede weekend van North Sea Round Town startte in het centrum met een special van concerten op de straten van de binnenstad. Maker en muzikant Rajiv Bhagwanbali nodigde zo’n dertig muzikanten en dansers uit om met Afrikaanse tunes en Caribische muziek het weekend af te trappen. In totaal waren er tussen 15:00 en 17:00 achttien concerten te bij te wonen. Er klonk muziek bij de Markthal, op het Stadspodium, Stationsplein, Schouwburgplein en Binnenwegplein. De dag begon regenachtig, maar gelukkig brak net op tijd de zon door. Het was een klein feestje op de straten van Rotterdam.

Rajiv vertelde van te voren over de dag: “Rotterdam zit vol artiesten met verschillende achtergronden die samen de muzikale verhalen van de stad vertellen. Voor het festival breng ik deze mensen samen.” Om de middag te cureren, heeft hij zanger en rapper Kay Slice en bassist Stanley Clementina gevraagd om hun muzikale achtergrond te vertegenwoordigen. “Dat wordt dus een feestje van Afro beats vs. Caribbean music: een spannende crossover waarmee ik een brug wil slaan tussen traditionele en hedendaagse muziekstijlen.”.

Aan het einde van de dag trokken de acts in een stoet naar het Keti Koti Festival voor een slotact in Wijkpark Oude Westen.

Foto’s door Maarten Laupman & Eric van Nieuwland
Header: Kay Slice, Ildo Nandja, Samuel Frank, Eliando Hatumena, Joey Unitli door Eric van Nieuwland

Bezetting AFRO
Band 1
Dimoh – vocals
Siegfried Hart – drums/percussion
Noam Wallé – gitaar

Band 2
Mariseya – vocals

Band 3
Kay Slice – vocals/rap
Ildo Nandja – percussie
Samuel Frank – percussie/keys
Eliando Hatumena – percussie
Joey Unitli – gitaar

Bezetting CARIBBEAN
Band 1
Tamara Nivilac – Zang
Lesley Joseph – bas
Pierre Dunker – bas
Gregory Pantophlet – percussie
Gio Anastacia – percussie

Band 2
Melissa Fortes – zang
Nils Fuscher – percussie
Landy Neves – gitaar

Band 3
Remses Rafaela – dans, percussie
Jarmo Lopulissa – gitaar
Joshua Regales – drums

Meld je aan voor de nieuwsbrief