Terugblik 2021, SPRAZZZ: spoken word meets jazz

13 juli 2021

Agenda

SPRAZZZ is een ontmoeting en verbinding tussen de buurten, een blind date tussen woordkunstenaars, publiek, jazz en de bewoners van Rotterdam. Spoken Word artiesten uit verschillende Rotterdamse wijken vertellen verhalen die spelen in hun buurt. Zij verhalen vanuit hun eigen connectie met de buurt waarin ze zijn opgegroeid met ondersteuning van een live-band o.l.v. van Alexander van Popta (Ntjam Rosie, Refreshed Orchestra). Dit mondt uit in een muzikale voorstelling waarin de verhalen in elkaar overvloeien.

Deze avond werd geprogrammeerd door spoken word artist Elten Kiene en vond plaats op donderdag 8 juli in MONO.

De spoken word artiesten voor deze tweede editie waren Tyler Koudijzer (centrum), Benzokarim (Schiemond, west) en Siham Amghar (Ijsselmonde, zuid). De avond werd gehost door Ivan Words en DJ MrWinter.

Video door Hielke Grootendorst

Line-up
Tyler Koudijzer (centrum)
Tyler is een spoken word artiest uit Rotterdam met verhalen heeft die verteld en gehoord moeten worden. Vasthouden aan het voortdurende loslaten en jezelf kunnen vinden in het verdwaald zijn, zijn de twee belangrijkste onderwerpen die centraal staan bij Tyler’s woordkunst. Naast zijn eigen performances treedt hij ook samen op met spoken word artiesten Ivan Words (de host van SPRAZZZ 2021) en Patrick Ribeiro. In 2020 was hun theaterdebuut met de show ‘Gelijkspel’. Tyler trad op bij diverse literaire podia zoals Woorden Worden Zinnen, Spraakuhloos, Paginagroots, Late Night Poetry en was te gast als dichter bij FUNX.

Benzokarim (Schiemond, west)
Karim Ellouta is een spoken word artiest en studeert aan de hogeschool Rotterdam om leraar maatschappijleer te worden. Onder de naam Benzokarim probeert hij maatschappelijke en persoonlijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Hij heeft meegedaan aan Next Generation Speaks en is coördinator van Poetrycircle Den Haag. Ook heeft hij gestaan op verschillende podia zoals Woorden Worden Zinnen, Mensen Zeggen Dingen en Mooie Woorden. Afgelopen september is hij als 3e geëindigd op het NK Poetryslam 2020. Benzokarim wil met zijn spoken word mensen raken en verbinden, maar bovenal wil hij genieten van het schrijven en het optreden van zijn teksten.

Siham Amghar (Ijsselmonde, zuid)
Siham Amghar (1995) schrijft voornamelijk gedichten en korte poëtische verhalen. In 2014 won ze de El Hizjra literatuurprijs en ze heeft voorgedragen op o.a. het Rotterdams Lezersfeest, Spoken Beat Night, Woorden Worden Zinnen en het Crossing Border festival. Ze nam deel aan het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds, waarbinnen zij werkte aan een creatief onderzoek naar vrijheid. Ook heeft zij binnen het project #NieuweStukken van Fonds Podiumkunsten een theatertekst geschreven met als titel ‘Inu’. Daarnaast geeft zij schrijf- en performancelessen alsook dialoogsessies op zowel basisscholen, als op het vmbo en mbo.

Omslagfoto: Rachell Melanie tijdens SPRAZZZ in MONO, door Hielke Grootendorst

Meld je aan voor de nieuwsbrief