Yanna Pelser verzorgde coachingstraject voor Stichting My Breath My Music

16 december 2021

Agenda

Stichting My Breath My Music laat zien dat muziek maken geen grenzen kent en ook met een ernstig lichamelijke beperking vorm kan worden gegeven aan de liefde en de passie voor muziek. Yanna Pelser (alt violist, vocalist, componist) legde een mooi coachingstraject af met Florine Joosse, de frontwoman van De Bridge (de huisband van My Breath My Music).

Yanna en Florine startten het traject, geïnitieerd door North Sea Round Town, als manier om te werken aan Florines stage performance en zangtechniek. Het groeide al snel uit tot een schrijfworkshop waarin het maken van nieuwe composities en het schrijven van eigen songs centraal stond.

Yanna vertelt “[…] binnen in haar zit een enorme drang om zelf haar eigen liedjes te schrijven en haar eigen verhaal naar buiten te brengen. Dus toen heb ik na de eerste paar sessies gezegd van ‘joh laten we gewoon samen een nummer gaan schrijven'”. En zo geschiedde: samen met Yanna’s strijktrio brachten ze twee gloednieuwe stukken ten gehore op zondag 12 december op het podium van MAAS.

Yanna is de eerste persoon in Nederland die de master ‘Teachers Training Resonanzlehre, Musikphysiologie für Musiker’ heeft behaald. Met haar expertise zette ze Florine in haar eigen kracht. Samen werkten ze met een string trio toe naar een slotconcert, “Wish You Were Here”. Hun optreden was onderdeel van een groter muzikaal programma ter ere van bandleden, vrienden en familie die de groep de Bridge in de afgelopen bijna twee jaar zijn ontvallen.

Bekijk de video onderaan dit nieuwsbericht om alles te horen over het proces, de ervaringen en een sneak preview van de liedjes.

Video door Rob van Pelt
Foto’s door Eric van Nieuwland

Bezetting Yanna Pelser trio
Yanna Pelser – alt viool
Jordi Carrasco Hjelm – contrabas
Pablo Rodriguez – viool

Bezetting De Bridge
Florine Joosse – zang
Joris van der Wel gitaar
Karin van Dijk – Magic Flute
Dilayla Kars – toetsen
Frits Dolleman – drums
Ivo Scharleman – bas (op een keyboard)
Ruud van der Wel – gitaar

North Sea Round Town wordt mogelijk gemaakt door vele partners en fondsen. Dit programma ontving een speciale bijdrage van HandicapNL.

Meld je aan voor de nieuwsbrief