Het magische George Dumitriu Hazard Ensemble in de Laurenskerk

25 juni 2021

Agenda

Avontuurlijke, geïmproviseerde concerten zijn North Sea Round Town niet vreemd, dus ook in 2021 hopen we weer unieke shows neer te zetten. Na het nachtelijke succes van ‘DAWN: A Trilogy of Sound’ in iconische wolkenkrabber De Rotterdam, heeft artistiek curator en programmeur Raluca Baicu violist George Dumitriu uitgenodigd om een bijzonder programma samen te stellen in de Laurenskerk. Met een vijftal van de meest sensitieve en veelzijdige improvisatie musici in de Lage Landen betreedt Dumitriu de centraal gelegen kerk om de ruimte te ontdekken met muziek.

De hoge hal wordt gevuld met de rijke klanken van viool, electronica, synths, vocals, drums, bas en klarinet, die een feilloos samengaan van akoestisch en elektronisch tot stand brengen. De musici laten hun instrumenten interageren met de ruimte, wat de basis van deze eigenzinnige show vormt. Als bezoeker dompel je jezelf twee uur lang onder in een rustgevende, meditatieve ervaring waardoor voor even afstand gedaan kan worden van het leven van alledag. 

Over de line-up
George Dumitriu is een Roemeense mulit-instrumentalist (altviool, viool, gitaar en electronics) en composer speelt naast zijn eigen projecten Monk en DUMItRIO in talloze formaties waaronder Sanem Kalfa Duo, Alex Simu Quintet en bij de Nationale Opera & Ballet (Amsterdam). Lennart Heyndels is een Belgische bassist, synthesist en composer uit Brussel met verschillende awards op zak, zoals Keep An Eye Award en Dutch Jazz Competition. Landgenoot Joachim Badenhorst komt uit Antwerpen nam zijn klarinet en saxofoon al mee over heel de wereld. Badenhorst heeft meer dan 50 albums uitgebracht op verschillende internationale platenlabels en woonde in New York, Parijs en Berlijn. 

Ook drummer Frank Rosaly is op veel platen te horen. Op meer dan 150 opnamen hoor je zijn drums, composities en synths terug. Raphael Vanoli vult het ensemble aan op gitaar in verschillende elektronische set-ups. De gitarist, die jazz- en klassiek geschoold is, speelt verschillende bands en groepen, waaronder KNALPOT. De enige dame in het gezelschap is Mexicaanse zangeres en contrabassist Fuensanta Méndez. Méndez’ unieke combinatie van poëzie, compositie en zang zal een bijzondere uitvoering kennen in de hoge ruimte van de Laurenskerk.

Tickets zijn nu te koop via onze ticketshop.
Normaal – €15 (excl. service fee / incl. drankje)
RotterdamPas – €12,50 (excl. service fee / incl. drankje)

vrijdag 2 juli – Laurenskerk
Show 1 – 19:30 – 21:30, info & tickets
Show 2 – 22:30 – 00:30, info & tickets

Line-up
George Dumitriu – viool, altviool [RO]
Raphael Vanoli – gitaar, electronica [PR]
Fuensanta Mendez – vocals, bas [MX]
Lennart Heyndels – modulaire synth, bas [BE]
Joachim Badenhorst – klarinet, electronica [BE]
Frank Rosaly – drums [PR]

Beeld: George Dumutriu, North Sea Round Town 2019, door Hielke Grootendorst.

Meld je aan voor de nieuwsbrief