Must Seas #6: De faves van Elten Kiene

19 juni 2022

Agenda

Aangezien het festival dit jaar met meer dan 375 concerten (!) door Rotterdam trekt, hebben wij een aantal bekenden van North Sea Round Town gevraagd een top 5 samen te stellen van hun favoriete programma’s. Wie en/of wat mogen we dit jaar absoluut niet missen? Vandaag de absolute Must Seas van spoken word-artiest, presentator & organisator Elten Kiene

#1

BIRDsessions – Hidden Gems met Brenn Luiten | Wo 29 juni | BIRD Rotterdam
“Met zoveel aanbod, is je kunnen laten verrassen een must. Brenn is een super getalenteerde muzikant met uitstekende smaak voor muziek. Laat je meenemen in zijn wereld waar. Niet in vogelvlucht, maar wel in BIRD tijdens BIRDsessions.”

#2

Roller Skating Jam – wo 29 juni | De Doelen Rotterdam

“Rotterdam bestaat uit vele gemeenschappen en één van de meest bruisende vind ik persoonlijk die van het HIPHOPHUIS. Tijdens hun jaarlijkse Make A Scene festival hebben ze dit keer ook een roller skating jam. Zelf ben ik soms te vinden in Museumpark, maar hoe tof om een keer in de Doelen te kunnen rollen omringt door Good Vibes!”

#3

Dinerconcert: Curaçao op de Kaap met Vernon | wo 6 juli |  Verhalenhuis Belvedere

“Ik vind Vernon een held en ben elke keer weer benieuwd naar wat hij gaat brengen. Ik hou van verhalen en dat is iets wat je we sowieso kunnen verwachten. Voor mij zijn dit al genoeg redenen, maar daarnaast vind ik cultuur proeven een ultieme vorm van kennismaken en ontmoeten. Muziek, eten en verhalen.

#4

BIRDsessions – The Nest Vol.1: Reunion – woe 6 juli | BIRD Rotterdam                                                               “I know.. Weer Brenn en weer in BIRD! Maar weer anders…Deze bezetting is goud! Michelle Samba (Drums & percussie), Lisette Ma Neza (Poetry/Vocals), Huy Le (Bas), Peter Somuah (Trompet), Brenn Luiten (Toetsen). Bijna jaloersmakend. Een multidisciplinair groep bij elkaar. Ik ken ze en weet: hier wil ik bij zijn!”

 

SPRAZZZ – do 7 juli | Mono Rotterdam

“Deze editie zijn dichter Dean Bowen, Amara van der Elst en Chery Salinas te gast. Zij vertellen verhalen van hun buurt en snijden onderwerpen aan als gentrificatie en discriminatie, of praten over lokale helden. Het idee is om zo in te zoomen op de wijken die samen Rotterdam vormen en het verhaal van de stad te vertellen. Door middel van woordkunst wil ik mensen met elkaar verbinden. Want door naar elkaar te luisteren en kennis te maken, kun je je eigen wereldbeeld en dat van een ander veranderen.”

Foto: Dietrich van Gob

Meld je aan voor de nieuwsbrief