North Sea Round Town gaat verder in 2021

21 april 2020

Agenda

Ons 15-jarig jubileum naar 2021 Nederlands / English

Met pijn in ons hart hebben wij besloten het 15-jarig jubileum van North Sea Round Town deze zomer uit te stellen tot volgend jaar. Het is ondenkbaar dat het festival – met 450 acts verspreid over 125 openbare locaties in Rotterdam en een bezoekersaantal van 135.000 – onder de huidige omstandigheden plaatsvindt. Om die reden wordt de jubileumeditie uitgesteld naar zomer 2021. Volgend jaar zijn we er weer van 24 juni t/m 11 juli.

In aanloop naar NN North Sea Jazz Festival organiseert fringe festival North Sea Round Town samen met programmeurs, muzikanten en locatiepartners ruim tweeënhalve week lang concerten door heel Rotterdam. Dat doen we al vijftien jaar met heel veel plezier. Maar door de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) lukt het ons helaas niet een volwaardig festival te organiseren. Ook NN North Sea Jazz Festival verschuift een jaar en vindt plaats van 9 t/m 11 juli 2021.

Michelle Wilderom, festivaldirecteur North Sea Round Town:

“Muziek heeft een grote verbindende rol en brengt mensen bij elkaar. Het samen spelen, improviseren, dansen en plezier beleven aan muziek in een wereldstad als Rotterdam is onze belangrijkste drijfveer om North Sea Round Town jaarlijks met veel liefde te organiseren. Muziek brengt ook troost in tijden als deze. We kunnen ons dan ook niet gemakkelijk bij deze beslissing neerleggen. Deze zomer zal het stiller zijn in de straten en parken, het openbaar vervoer, de winkelcentra, verzorgingshuizen, kunstinstellingen, clubs en op de podia, aan pleinen, op terrasjes, aan het strand en alle andere plekken waar onze muzikanten nu niet kunnen komen. We hopen op betere tijden, wanneer we iedereen weer mogen verblijden met livemuziek tot in de verste uithoeken van de stad.”

Wij bedanken iedereen die zich vol enthousiasme voor North Sea Round Town heeft ingezet. En dan vooral de musici, de makers, de podia, alle medewerkers, partners en natuurlijk het publiek.

Blijf gezond en zorg goed voor elkaar.

Michelle Wilderom,
namens team North Sea Round Town

Meld je aan voor de nieuwsbrief