North Sea Round Town organiseert aangepast (online) programma

10 juni 2020

Agenda

Wat kan je allemaal verwachten deze zomer?

North Sea Round Town gaat vanwege COVID-19 helaas niet door. Maar met een aangepast (online) programma laten we de muziek tóch doorklinken. Van 25 juni t/m 12 juli bieden we talentvolle musici een podium, vrolijken we ouderen en verzorgers op in de wijk, laten we de kleintjes kennismaken met muziek en zetten we vrouwen in de jazz in de schijnwerpers. Dit doen we samen met inJazzde DoelenHouse of Knowledge, verzorgingshuizen en de Huizen van de Wijk en OPEN Rotterdam FESTIVAL TV. Komende tijd tippen we ook andere vindingrijke muziekinitiatieven uit de stad.

inJazz 2020
Als jij niet naar inJazz kunt komen, komt inJazz naar jou! Als kick off van NSRT kun je 25 en 26 juni gratis online meekijken naar live concerten via een livestream vanuit het Rotterdamse LantarenVenster en het BIMHUIS in Amsterdam. Geniet van showcases van Xavi Torres – A Kind of Beethoven, Jan Geijtenbeek trio ft. Thomas Pol en Niek de Bruijn, Franz van Chossy Trio, Maripepa Contreras Quintet, Mundus Quarter, Canvas, Eran Har Even – World Citizen, SMANDEM. en Redbourg Group.

do 25 en 26 juni

Meer informatie vind je op www.injazz.nl.

de Doelen x North Sea Round Town Online Lunchbreak
De Doelen en North Sea Round Town hebben in het verleden geregeld de handen ineengeslagen. Dit keer doen we dat met de Doelen Lunchbreaks: een serie van tien hoogwaardige concerten van jonge artiesten, variërend van r&b tot geïmproviseerde muziek. De sessies – geprogrammeerd door Raluca Baicu, curator van North Sea Round Town – worden elke werkdag om 12.15 uur gestreamd via het YouTube-kanaal van de Doelen, gevolgd door een kort gesprek met de artiesten. Zo brengen we namen als Sun-Mi Hong (KOR/NL) en Alistair Payne (SCO/NL), Yannick Hiwat (NL), Tineke Postma (NL), Reinier Baas (NL), Fuensanta Méndez (MX/NL) en Sanne Rambags (NL) naar woonkamers wereldwijd. Presentatie: Raluca Baicu en Mieke van der Linden.

ma 29 juni t/m vr 3 juli, ma 6 t/m vr 10 juli

Live meekijken kan via het YouTube-kanaal van de Doelen.

Raluca Baicu, curator van North Sea Round Town: “De Nederlandse muziekscene heeft artistiek veel te bieden. We geloven dat het vooral in tijden als deze nog meer onze verantwoordelijkheid is om artiesten te ondersteunen en manieren te vinden om hun kunst aan het publiek te blijven presenteren.”

Jazz op de Stoep
Ondanks COVID-19 hebben we tóch een manier gevonden om verzorgingshuizen en Huizen van de Wijk te bezoeken. Juist nu ze geïsoleerd zijn, komen wij graag naar ouderen en het zorgpersoneel toe en geven concerten bij hen op de stoep, in de tuin of op het binnenplein. Voor deze editie stelde saxofonist Keimpe de Jong een band samen van Rotterdamse jazzmusici: Sven Happel (bas), Arend Niks (drums), Andreas Suntrop (gitaar), Efe Erdem (trombone) en Isabella Scholte (zang). De optredens worden aangekleed met danstalenten Lucas Schilperoort en Veronique Post. Om ieders veiligheid te garanderen kunnen we helaas geen publiek van buitenaf ontvangen.

do 25 juni t/m zo 12 juli

Live @ Nishi’s
North Sea Round Town ondersteunt talentontwikkeling, ondermeer met House of Knowledge: een initiatief met expertise in black music dat toptalent verder helpt in hun muzikale ontwikkeling. Live @ Nishi’s is een nieuwe reeks concertregistraties, live opgenomen in de karakteristieke Nishi Market in Rotterdam. Nishi Market is een winkel in Japanse street style met een kleurrijk en cartoonesk interieur, en is het perfecte decor voor deze sessies. De intieme sets van zo’n 20 minuten zijn geïnspireerd op de Tiny Desk Concerts van het Amerikaanse NPR Music en hebben als doel om toptalent een speelplek te geven in tijden COVID-19. Op het programma staan o.a. zangeres/componiste Lizzy en multi instrumentalist Lady Shaynah.

za 26 & zo 27 juni / vr 3, za 4 & zo 5 juli / vr 10, za 11 & zo 12 juli

Kid Dynamite Digital Jazz Festival
Op 28 juni kunnen kinderen vanaf vier jaar samen met hun ouders, verzorgers, vriendjes en iedereen die het leuk vindt meegenieten van het Kid Dynamite Jazz Festival. Dit keer niet op Katendrecht, maar via een online stream. Vanuit je woonkamer geniet je van een speels programma vol muziek en een interactieve workshop van Tin Men and the Telephone. Kinderen in Katendrecht krijgen vooraf een kazoo (fluit) in de bus, zodat ze vanuit huis kunnen meedoen met Ronald Kool & The Magnificent Monster Band. Ook krijg je een kijkje in de keuken van Verhalenhuis Belvédère, waar wijkbewoners een heerlijke maaltijd bereiden als eerbetoon aan de Surinaamse achtergrond van Kid Dynamite. De maaltijd kun je na afloop tegen een kleine vergoeding ophalen. De maaltijd kun je na afloop tegen een kleine vergoeding ophalen.

zo 28 juni, 15:00 – 17:30 uur

Kijk mee via www.kiddynamitejazzfestival.nl/livestream.

OPEN Rotterdam FESTIVAL TV
In samenwerking met Rotterdam Festivals wordt ook bij OPEN Rotterdam ruim aandacht besteed aan North Sea Round Town. Op elke festivaldag zendt OPEN een vijftig minuten durende North Sea Round Town Special uit met terugblikken, reportages en items vanuit de wijk. Ook kun je tien jazzportretten bekijken van vrouwen in jazz, zoals Kika Sprangers, Sanne Rambags, Ntjam Rosie en Tasha Slagtand.

Soundtrack010
Soundtrack010 – een initiatief van Tambr – wordt door North Sea Round Town omarmd en gebruikt in onze intro’s en reportages. Deze ‘soundtrack van de stad’ is een gloednieuwe compositie van Alexander van Popta (North Sea Round Town Artist in Focus 2019) en bekende Rotterdamse musici, die samen het geluid van de stad vertaalden naar muziek.

Kijk voor het overzicht en updates in de agenda.

Meld je aan voor de nieuwsbrief