Nu kijken: Mini-doc
“Dance In Four Colours”
o.l.v. Sun-Mi Hong
(Artist in Focus 2021)

13 januari 2022

Agenda

Elk jaar presenteert North Sea Round Town een nieuwe Artist in Focus. Deze muzikant krijgt de kans om diverse (droom)projecten te presenteren en diens artistieke visie te delen. In 2021 was dit drummer Sun-Mi Hong, die naast droomproject “Dance In Four Colours” in nog vijf andere bezettingen te zien was op het festival met o.a. Harmen Fraanje, Alistair Payne en José Soares. In 2022 neemt gitarist Teis Semey de artiestenresidentie van haar over.

“Dance In Four Colours”, een co-productie van Hong, North Sea Round Town, de Doelen en Dansateliers, behelst een dynamische performance waarin een zeskoppige band van topmuzikanten vijf eigenzinnige dansers ontmoet op de bühne. Het stuk bestaat uit deels geïmproviseerde jazz, met neo-klassieke en oosterse invloeden.


Tip: Klik op dit icoontje, dat verschijnt wanneer je op ‘afspelen’ drukt om automatisch gegenereerde ondertiteling aan te zetten (Engels).

Een geïmproviseerd samenspel tussen Hong en toetsenist Philipp Rüttgers, vormde de basis van “Dance in Four Colours”, die al snel werd aangevuld met een strijktrio en bas. Hong’s droom om moderne jazz te combineren met dans komt uit in dit project, waarbij een samenwerking met danser en choreograaf Joseph Simon en Dansateliers centraal staat. De Four Colours worden gerepresenteerd door de professionele dansers, die elk met een eigen taal, stijl en filosofie de performance verrijken. Er ontstond een uniek schouwspel met hedendaagse dansimprovisatie, breaking, hip-hop en house. Geïnspireerd door de variërende disciplines en energie van de dansers, hebben Hong en Rüttgers matchende stukken gecomponeerd.

Bekijk nu de mini-docu over maakproces van “Dance In Four Colours”, ínclusief sneak peek van de show. Op woensdag 1 juni 2022 keert het ensemble terug op het podium, dit keer in Amsterdam. Meer informatie over de show in het BIMHUIS i.s.m. modern performance platform WhyNot volgt binnenkort.

De Theaterkrant schreef een lovende recensie over het stuk, waarvan we graag een paar regels met je delen:

“Afgezien van een indrukwekkende Hong achter de drums, steelt vooral ook danser Menno van Gorp de show met imponerende breaking solo’s. Met een souplesse, schijnbaar moeiteloze kracht en gigantisch charisma trekt hij de blik dominant naar zich toe. Daar waar deze voorstelling zich verder ook kenmerkt door heel veel acties die zich simultaan afspelen op verschillende plekken op het podium, is het vooral Van Gorp waar je je als toeschouwer door laat verleiden.

Meest memorabele moment is dat waarbij Van Gorp en Simon de muren van De Doelen beklimmen, richting het gigantische monumentale orgel dat de blikvanger in de Grote Zaal is. De combinatie van een prachtig schaduwspel, de slingerende lichamen, het orgel wat iets inherent goddelijks uitstraalt en het hypnotiserende spel van Hong en Phillips is op zijn minst gezegd buitengewoon.”

Hong draagt het stukje over aan gitarist Teis Semey, die in 2022 North Sea Round Town Artist in Focus is. Semey brengt zijn gepassioneerde, pittige, bijna punkachtige eigenzinnige spel en composities mee naar de Maasstad om unieke projecten te realiseren. Meer informatie over zijn programma’s volgt begin maart.

Band
Sun-Mi Hong – Drums & Composite [KOR]
Philipp Rüttgers – Piano Synth & Compositie [DE]
George Dumitriu – Viool & Altviool [RO]
Oene Van Geel – Viool [NL]
Pau Sola Masafrets – Cello [ES]
Thomas Pol – Elektronische bas & Contrabas [NL]

Dansers
Joseph Simon – Direction movement [FR]
Menno van Gorp – Breaking [NL]
Kenzo Kusuda – Contemporary dance (improvisation) [JP]
Alesya Dobysh – House dance, UK Jazz-Fusion [RU]
Kelly Bigirindavyi – HipHop & House dance[BU/NL]

Credits
Concept, compositie & direction: Sun-Mi Hong
Movement direction: Joseph Simon
Co-creatie met: dansers en muzikanten
Co-productie: North Sea Round Town, Dansateliers, de Doelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief