Open Call North Sea Round Town: GESLOTEN

20 april 2024

Agenda

* De Open Call is vanaf 14 april gesloten, aanmelden is helaas niet meer mogelijk *

Let op: programma’s kunnen uitsluitend worden ingediend door locaties (o.a. podia, cafés, restaurants, winkels, theaters, cultuurhuizen, etc.). Lees voordat je een programma aanmeldt onderstaande goed door. Ben je een muzikant? Klik dan hier voor meer info.

North Sea Round Town, het jaarlijkse fringe festival van NN North Sea Jazz, vindt deze zomer in de periode van 27 juni t/m 14 juli 2024 plaats. Organiseer jij een concert, expositie, conferentie, dance battle, lezing, workshop, jamsessie, etc. op jouw locatie in deze periode en wil je graag onderdeel zijn van North Sea Round Town 2024?

Dien vóór zondag 14 april jouw voorstel in via het aanmeldformulier. De aanmeldingen worden door de programmacommissie beoordeeld. Je ontvangt uiterlijk dinsdag 7 mei een reactie met ons besluit en informatie over de vervolgprocedure na overeenstemming. Over de beslissing kan niet worden gecorrespondeerd.

Speerpunten & programma voorwaarden
Het programma van North Sea Round Town wordt zorgvuldig samengesteld, waarbij wordt gekeken naar verschillende aspecten. Houd hier rekening mee in je aanvraag.

* Een van de speerpunten in ons stadsprogramma is de ontwikkeling van jong, aanstormend toptalent.
* De verbinding tussen nieuwe en gerenommeerde muzikanten, maar ook tussen artiesten uit Rotterdam en daarbuiten sluit aan bij wat North Sea Round Town is als festival.
* Daarnaast geven wij prioriteit aan de samenstelling van een divers en inclusief programma, met een mix tussen verschillende generaties. * Tot slot zijn we op zoek naar verrassende en innovatieve events, en ook naar nieuwe vormen die passen in de huidige tijd.
* North Sea Round Town streeft naar een gratis toegankelijk programma zodat alle Rotterdammers deel kunnen nemen aan het festival.
* Zorg voor enige exclusiviteit en dat de act niet binnen korte periode op andere plekken te beluisteren is, zeker niet als je entree heft.

Fair Pay voor musici
NSRT honoreert professionele musici conform SENA-norm. In 2024 is die geïndexeerd op €320 per optreden per persoon (excl. btw). Voor studenten is de normering de helft van de SENA-norm. Voor andere activiteiten als context programma of activiteiten als een jamsessie, open podium, (eind)presentatie als onderdeel van een workshop, master class of ander leertraject, wordt per situatie gekeken naar een passende vergoeding, evenals voor (semi) professionals en amateurs.

Deelname
Deelname aan North Sea Round Town betekent dat we jouw programma opnemen in onze grootstedelijke promotiecampagne. In een aantal gevallen kan North Sea Round Town ook in een financiële bijdrage voorzien, ter aanvulling tot maximaal 50% van het honorarium van artiesten tot aan Fair Pay (€320 excl. btw). Deze bijdrage kan enkel worden toegezegd als de aanvraag compleet is ingevuld.

Indien jouw concert wordt geselecteerd, ontvang je van ons het contract en onze algemene voorwaarden. We kijken ernaar uit te lezen over jullie mooie programma’s en zijn er zeker van dat het een mooie en bijzondere editie wordt! Voor vragen kun je contact opnemen via aanmelden@northsearoundtown.nl

Uitsluiting: Volgens de regeling van Nationaal Podium Plan (NPP) kan er naast een financiële bijdrage van NPP geen sprake zijn van een financiële bijdrage vanuit North Sea Round Town ter voorkoming van stapeling van subsidie; North Sea Round Town wordt evenals NPP mogelijk gemaakt door Sena.

Aanmelden Open Call (niet meer mogelijk)

Meld je aan voor de nieuwsbrief