Atlantic Crossing Ensemble & Sima Nos e So Nos

vrijdag 24 juni 2022

€10.00

Agenda

De Doelen

Schouwburgplein 50
3012 CL Rotterdam

Sima nos é só nos (S.N.E.S.N.) is een culturele groep uit Rotterdam die zich voornamelijk richt op Batuku, de oudste muziek- en dansstijl van Kaapverdië.

Voor S.N.E.S.N. staat verbonden zijn met de geschiedenis en cultuur van Kaapverdië, en deze op een eigen manier overbrengen in deze moderne tijd, centraal. Ze combineren samenzang en dans met muzikale begeleiding van verschillende instrumenten. De meeste liederen gaan over Kaapverdië en over de levensverhalen van het volk. Met de vrolijkheid die zij uitstralen willen zij hun passie voor de Kaapverdiaanse cultuur en roots overbrengen.

Het Atlantic Crossing Ensemble maakt, onder leiding van trompettist Michael Simon, een trans-Atlantische muzikale reis vanuit de Afrikaanse westkust, via Kaapverdië naar de Caraïben en Zuid-Amerika. Het is een eerbetoon en herinnering aan de tot slaaf-gemaakten die onvrijwillig vanuit Afrika diezelfde oversteek maakten.

De culturele rijkdom van moeder Afrika is een onmiskenbaar element in de muziek van de VS en de Caraïben; in de muzikale reis van het Atlantic Crossing Ensemble zijn deze elementen voelbaar en hoorbaar. Vanuit die Afrikaanse oorsprong maken de tien muzikanten een muzikale transitie door landen, als de Nederlandse Antillen, Venezuela, Brazilië en Suriname, op zoek naar verbinding en dialoog.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief