inJazz – Suzan Veneman Sextet

donderdag 23 juni 2022

Gratis

Agenda

Kantine Walhalla boven

Veerlaan 11
3072 AN Rotterdam

Trompettiste en bugeliste Suzan Veneman is een bedreven componist en arrangeur, die eerder spetterende optredens gaf in binnen- en buitenland in verschillende formaties. Nu maakt ze furore als bandleider, waarbij haar sextet sinds 2019 haar belangrijkste speerpunt is. Migrations of the Mind, het debuutalbum van het Suzan Veneman Sextet, kwam uit in maart 2022. Suzan omschrijft haar composities als “verhalende muziek, expressief en gevuld met ontroerende melodie en harmonie.”.

De covidjaren zijn zwaar geweest voor Suzan, zowel persoonlijk als artistiek. “Muziek spelen en schrijven is belangrijker geworden dan ooit, zodat we kunnen uitdrukken hoe we ons voelen en gehoord worden. Dit heeft gemaakt dat we met meer urgentie, liefde en daadkracht spelen en dat we ons als band dichter bij elkaar voelen. We hebben elkaar nodig om te slagen en te groeien, om wat we doen niet voor lief te nemen en te evolueren tot betere muzikanten.”

InJazz is er ook voor het publiek in Rotterdam (en van buiten de stad!). Met een gratis toegankelijk festival in locaties rond het Deliplein op die donderdagavond kunnen jazzliefhebbers uit heel Nederland proeven van de nieuwste Nederlandse jazzprojecten. Een commissie van vier gerenommeerde programmeurs, waaronder Raluca Baicu van North Sea Round Town en De Doelen, maakte begin maart een selectie uit maar liefst 166 nieuwe bijzondere bands en projecten die voor inJazz zijn aangemeld.

Bekijk hier het volledige InJazz programma

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief