Joachim Badenhorst

zondag 26 juni 2022

Gratis

Agenda

Root Gallery

Robert Fruinstraat 52
3021 XE Rotterdam

Opening tentoonstelling 15:00 – 18:00
Concert Joachim Badenhorst 18:00 – 19:00

Joachim Badenhorst is artistiek geïnteresseerd in het conceptueel, intrinsiek en formalistisch integreren van ideeën uit verschillende kunstdisciplines in zijn muzikale composities. Hij is ook zeer geïnteresseerd in het onthullen van de inherente relatie tussen hedendaagse en traditionele muziek. Zo werkte hij samen met musici uit Turkije en Japan en toerde hij in China met opnieuw geïnterpreteerde Chinese muziek. In deze solo performance transformeert hij de klanken van de klarinet met elektronica.

De Belgische componist en saxofonist/klarinettist verdeelt, na een jarenlange opleiding jazzimprovisatie en nieuwe muziek aan het conservatorium, zijn tijd tussen België en steden in de VS en Europa. Wereldwijd werkt hij samen met gevestigde, nieuwe en experimentele muziekensembles en artiesten. Daarnaast leidt hij zijn eigen projecten: van solo geïmproviseerde performances tot het Carate Urio Orchestra.

Over Root Gallery
Root Gallery is begonnen als een kleine kunstgalerie met grote ambities. Gebouwd op samenwerking, vertrouwen en wederzijdse ondersteuning, vertegenwoordigt de galerie nu een nieuwe generatie Nederlandse hedendaagse kunstenaars die werken in verschillende disciplines en cross-overs. De galerie zet zich volledig in voor de ontwikkeling van een ambitieuze en bijzondere programmering, waarbij diepgaand onderzoek naar materiaal en zijn kwaliteiten, kleur, compositie en concept altijd aan de basis staan.

Opening Tomorrow’s Harvest
Voorafgaand het concert van Badenhorst opent de nieuwe tentoonstelling van Root Gallery: Tomorrow’s Harvest van Jochem Esser. Esser is een beeldend kunstenaar die traditionele technieken onderzoekt in relatie tot de digitale wereld. Hij is gefascineerd door de manier waarop technologie de manier waarop we de wereld zien bemiddelt, en de invloed van de mens in dit proces. Zijn werk vormt een dialoog tussen bewerkte fysieke objecten en elektronische media. Voor deze tentoonstelling ontwikkelde Esser een formatie van verticale, handgemaakte sculpturen. Elk van hen is een verslag van het maakproces, gevangen in verticale vorm. De sculpturen bestaan uit een keramische celstructuur met elektronische elementen.

Dit concert is gratis toegankelijk.

Meld je aan voor de nieuwsbrief