Myles Sanko

donderdag 30 juni 2022

€ 22,50 – €23

Agenda

BIRD

Raampoortstraat 24
3032 AH Rotterdam

Soul-lovers opgelet! Na in 2014 en 2016 de zaal gerockt (of gesould?) te hebben is Myles Sanko terug in BIRD. Deze lovechild of soul music bracht vorig jaar zijn vierde album Memories of Love uit met zijn usual funky, jazzy en vintage soul sound. Dit jaar is hij ready to take over the world met een tour, next stop? Rotterdam!

Myles Sanko, begon zijn carrière zingend en rappend naast dj’s in verschillende clubs. Hij was leadzanger van de funky soul- en improvband Bijoumiyo en bandlid van Speedometer, een retro-funkband die wereldwijd optreedt en tourde met James Browns souldiva Martha High. Myles laat zich vooral inspireren door grote soulartiesten als Bill Withers, Otis Redding, Al Green en James Brown. De stijl van deze artiesten zie je dan ook terug in Myles’ debuut, de ep Born in Black & White die in 2013 verscheen en hem – wellicht ook door zijn luisteraars online mee te laten beslissen over de inhoud van de ep – meteen een vaste fanbase (met daarin Gregory Porter) opleverde.

Vorig jaar verscheen zijn vierde album, Memories of Love, een van zijn beste een meest persoonlijke project to date. Zijn eerste drie singles ‘Freedom Is You’, ‘Rainbow In Your Cloud’ en ‘Streams Of Time’ werden bejubeld ontvangen en kwamen op verschillende afspeellijsten zoals Soul ‘n’ the City en op Jazz FM.

Tickets zijn nu te koop.

Meld je aan voor de nieuwsbrief