R’dam Central Station: hosted by Music Matters – Momo & Cici II

zaterdag 13 juli 2024

Gratis

Agenda

Rotterdam Centraal Station

Stationsplein 1
3013 AJ Rotterdam

Moïse en Cécile Vermeer oftewel Momo&Cici zijn 2 zusjes van 13 en 15 jaar uit Rotterdam met roots uit Kameroen en Suriname. Ze komen uit een muzikale familie waardoor ze van kleins af aan al zijn begonnen met muziek maken en zingen. Éen van hun oudere zussen speelde trompet. Dat vond Momo zo interessant dat ze zelf ook lessen ging nemen. Cécile leerde gitaar spelen en algauw was het duo Momo@Cici ontstaan.

Het eerste lied wat ze samen hebben afgemaakt is “Thank&Praises”. Dit lied hebben ze geschreven om een overleden familielid te leren. Door het schrijven van dit lied beseften ze dat ze veel hadden om dankbaar voor te zijn. Op 10- en 12-jarige leeftijd deden ze mee aan de compostiewedstrijd van Het Nederlands Blazers Ensemble. Ze waren 1 van de winnaars en mochten hun lied ‘Spread a Little Love” laten horen tijdens het Nieuwjaarsconcert van 2022 dat gehouden werd in het concert gebouw in Amsterdam en werd uitgezonden op NPO1. Vanaf toen werden ze veel gevraagd voor optredens bij verschillende podia en festivals in binnen en buitenland. Hun muziek is een mix van reggae, Afrikaanse muziek, soul en hip hop. Momenteel zijn ze druk bezig met het uitbrengen van hun muziek.

Over R’dam Central Station – Young Talent Stage
Op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli barst NN North Sea Jazz Festival los in Ahoy en presenteert North Sea Round Town het Young Talent Stage op Rotterdam CS. Het grote podium, dat gratis toegankelijk is voor iedereen, staat in het hart van de stationshal en laat aan alle reizigers- of je nu thuiskomst, vertrekt of Rotterdam bezoekt – hét nieuwste talent zien van Rotterdam. NN North Sea Jazz trakteert op de zaterdag en zondag op een ‘special guest’.

Dit programma is een samenwerking tussen North Sea Round Town, Cult North, House of Knowledge en Music Matters. Gastcurator Enoma Amayo heeft de line-up in elkaar gezet. Music Matters ondersteunt lokaal talent met hun eerste stappen in de muziekscene met jams, kennissessies, muziekcompetities en meet-ups. Cult North richt zich op kunsteducatie en passie ontwikkeling onder jonge autodidacte makers.

Kijk hier voor het volledige overzicht van dit driedaagse  programma.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief